Здравей, качествен сън – мястото на съня и движението в живота ни

Здравей, качествен сън – мястото на съня и движението в живота ни

Тема: Здравей, качествен сън – мястото на съня и движението в живота ни

Водещ: Гергана Радович

Дата: 01.07.17

Час: 09:00

За Лекцията: В забързания си график, докато жонглират с дневните задачи и гонят набелязаните цели, хората обикновено подценяват основните си потребности от сън и движение. Колко от вас са си казвали „Нямам време за тренировка точно сега“ или „Мога да свикна да не спя“? Това освен голяма заблуда е и опасна заблуда.

Така един от основните проблеми на съвременния човек е това, че той все по-малко се движи и все по-малко спи. И колкото по-малко спи, толкова по-малко се движи и обратното. Физическата активност през деня е важна предпоставка за постигането добрия сън през нощта.

Целта на лекцията е привлече вниманието към базовите, от гледна точка на здравето и физическото състояние, неща в живота ни, каквито са сънят и движението. Да запознае с основните аспекти от физиологията на съня, да покаже лесни начини за по-добър и по-качествен сън чрез спазване на прости правила и усвояване на някои лесни практики. И не на последно място да покаже, че вместо да се движите много, може да се движите по-умно и така да постигнете по-добри и трайни резултати за тялото като едно цяло от физика, дух и емоции.

За лектора: Гергана Радович е специалист по човешки фактор – помага на хората да не се страхуват да намерят баланс, да подобрят физическото и психическото си състояние и отново да се почувстват щастливи. Занимава с преподаване и опознаване на човешката природа в когнитивен и физически аспект повече от десет години, като непрекъснато търси нови пътища към по-добро физическо, психическо и емоционално състояние.

Гергана притежава магистърска степен по Когнитивна наука и редица други квалификации, сред които са специалист по човешки фактор към Европейската асоциация за авиационна психология (EAAP), авиационен инструктор, сертифицирал управление на съня и умората, ТЕС практик на майсторско ниво към Българската асоциация за развитие на енергийната психология (БАРЕП) и EFTMRA, практик по Пренареждане на матрицата с ТЕС, Мастер Ти-Тап треньор, фасилитатор по Сай Кей (Psych K).

Повече за Гергана – www.ShapeSweetness.com – фейсбук 

 


Здравей, качествен сън – мястото на съня и движението в живота ни Здравей, качествен сън – мястото на съня и движението в живота ни Здравей, качествен сън – мястото на съня и движението в живота ни

Здравей, качествен сън – мястото на съня и движението в живота ни

Повече за Марти от Здравей

Здравей :) Казвам се Мартина и за мое най-голямо щастие съм част от проекта Здравей! Занимавам се с публикуване на статии и материали, свързани със здравословен и позитивен начин на живот. През последните няколко години стремежът ми към здравословен начин на живот се превърна в голяма моя любов и съм много щастлива, че благодарение на Здравей мога да помогна и на теб по пътя към здравето! Много усмивки и любов от мен, Марти
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *