За лечението, самолечението и какво всъщност работи

Започвам отзад напред: Работи това, в което вярваш!

За лечението, самолечението и какво всъщност работиИ то работи точно за теб, защото другите имат своята истина. Работи толкова бързо, колкото е твоята твърда убеденост и липса на капка съмнение. Не работи само тогава, когато ти го блокираш или избереш нещо друго. Това е.

Аз съм дъщеря на лекар по призвание и съм много щастлива, че имам такъв пример в живота си. Баща ми е лекарите лечители, които винаги поставят благото на пациента на първо място и мислят как дългосрочно ще се отрази дадено конвенционално лечение върху цялостното състояние на човека. Той е кардиолог и специалист вътрешни болести. Пациентите му го обожават!

Помня, че ми е казвал, че една от основните задачи на лекаря е пациентът да излезе от кабинета му с много повече надежда, вяра и оптимизъм, отколкото е влязъл. Това е част от лечението.

Щастлива съм, че баща ми ме подкрепи, когато започнах да се занимавам с холистичен подход към здравето. Винаги ми е казвал, че конвенционалната медицина не може да реши проблема със стреса, докато холистичната, алтернативните методи би трябвало главно да се занимават с него. И всеки път, когато подхващаме темата, той напомня „Стресът… нали знаеш, говорили сме вече. Там се фокусирай!“

Стресът във всичките му проявления всъщност блокира вградените ни механизми да се самолекуваме, регенерираме.

За лечението, самолечението и какво всъщност работиОсновният стремеж на холистичната медицина и подход е да създадем едно празно пространство в себе си, пространство, в което тялото ни ще може да активира тези позабравени механизми и ще съумее да ни помогне да сме по-здрави, по-балансирани и повече себе си.

Може би повечето от вас са правили например детокс режим – това е едно такова освобождаване на пространство. На физическо ниво – освобождаване от токсини, шлаки, слуз. На емоционално – от блокажи, травми или негативни нагласи и убеждения. Дори осъзнаването на даден лимитиращ модел на поведение или чувство, мисъл, действие, желание, носи нужното освобождаване на пространство, там където тялото ще поеме щафетата и ще си свърши работата. Няма никаква полза и смисъл да се заклеймява или отхвърля даден подход към здравето.

За различните начини има както доводи и аргументи, така и огромни маси от пациенти или просто от хора, търсещи път към здравето. За мен по-важното е конвенционалната и алтернативната терапия да вървят ръка за ръка, като един интегративен подход, целящ трайно и ефективно постигане на здраве на всички нива. Но това не зависи само от лекарите или практикуващите алтернативни терапии, а и от самите нас, които ползваме техните услуги. Едни мечтаят за магическото хапче, което да реши отвън всичките им проблеми. Други се хвърлят от метод на метод, без да си дадат нужното време, в което той да подейства и да направят това, което се изисква от тях като участие в процеса. Трети се приемат за жертви на болестта си и просто се предават. И в крайна сметка всеки има своята история, своя житейски път и опитности, с които трябва да се сдобие. Често болестта от бреме се превръща в благословия. Основна задача на хората, на които се доверяваме за здравето си, е да ни насочват по пътя на осъзнаванията ни, както и да ни вдъхват оптимизъм и кураж да придължим напред. Защото за нас работи и се случва това, в което вярваме.

Когато сме осъзнати, когато работим над себе си, когато откриваме и се вслушваме във вътрешния си авторитет, ние от жертва на обстоятелствата влизаме в ролята на главно действащо лице, а оттам насетне можем да творим живота си. Както сме се докарали до състояние на диагноза или дискомфорт, така можем да се поставим в ситуация на здраве и благоденствие. Когато осъзнаем, че всичко зависи от нас, от нашите мисли, емоции, вярвания и поведение, то можем да заменим тези, които ни разболяват и влияят зле, с такива, които ни подкрепят и изцеляват.

Ние сме тези, които създават проблема. И инструментите за решението му са ни под ръка. От нас зависи да запретнем ръкавите или да чакаме някой да ни излекува.

За лечението, самолечението и какво всъщност работиНека помним, че тялото ни отговаря с болести и дискомфорти на физическо ниво, ако не сме достатъчно внимателни и грижовни към психоемоционалното си състояние. А как ще се върнем отново към здравето, пак ние избираме. Ние сме тези, които подбират лекаря, холистика, метода и… в крайна сметка изхода от лечението.

Нека не подценяваме тези наши супер сили! И ако се наложи, да ги използваме. А в най-добрият вариант – нека те са нашата ежедневна профилактика.

Ще се радвам да следите страничката ми на www.facebook.com/kletachno.hranene, както и личния ми сайт www.deniandonova.com, където можете да прочетете за холистичните методи – клетъчно хранене, кинезиология и цветни есенции, които практикувам. Ако търсите работещи решения, тази информация е за вас. Желая ви здраве на всички нива и много радост от живота. Използвайте вътрешния си потенциал и се грижете за себе си по най-прекрасния и уникален начин, защото така давате стойност на целия свят.

Дени

За лечението, самолечението и какво всъщност работи

Повече за Деница Андонова

Здравейте! Казвам се Деница Андонова и се занимавам от повече от 3 години с клетъчно хранене. Вярвам, че тялото ни е съвършен механизъм, който прекрасно може да се грижи за себе си, да се регенерира, самообновява и оздравява. Стига, разбира се, да не му пречим с лоши мисли, вредни навици, нездравословна храна и изобилие от стрес във всеки един аспект от живота ни. Знам, че всеки от нас държи ключовете към перфектното здраве и форма и че просто трябва да ги използваме. Точно това правим с хората, които ми се доверяват. Заедно успяваме да намерим идеалната комбинация от баланс на физическо, емоционално и духовно ниво посредством хранителен режим, клетъчно хранене, позитивна нагласа, медитация и релаксация, физическа активност и много други психологически инструменти и техники. Тъй като съм млада майка на прекрасно момиченце, напоследък с огромно удоволствие работя с бъдещи и настоящи майки, с двойки, които планират да си имат детенце, с цели семейства, които желаят да оптимизират здравето и баланса си. Партнирам си с множество интегративни лекари, както и с холистични специалисти. Имам огромна база от прекрасни резултати, които се запазват във времето, в широк спектър от случаи, съосновател съм на The Happy Company School - Happiness as a business model: www.thehappycompanyschool.com За мен е чест и радост да ви споделя моите знания и опит и да ви помогна по-лесно и успешно да намерите ключа към вашето красиво, здраво и балансирано тяло, да се чувствате прекрасно и да излъчвате обич към себе си. Моят призив към читателите на Здравей: Обичайте се и се грижете за себе си, за да сияете от здраве и красота и да привличате изобилие от прекрасни хора и обстоятелства в живота си. Повече информация за клетъчното хранене можете да намерите тук: https://www.facebook.com/kletachno.hranene/ и тук: www.deniandonova.com Можем да се срещнем лично в Холистичен кабинет, гр. София, ул. Три уши 9, ет. 2, ап. 4, с предварително записване на телефон: 0878207156 Предлагани услуги: Индивидуални програми за клетъчно хранене, кинезиология и енергиен баланс, вибрационна терапия с Австралийски цветни есенции. Холистичен подход за здраве, баланс и изобилие!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *