Сладолед Круша и Коноп

Сладолед Круша и Коноп

Здравей!

Още една прекрасна лятна рецепта специално за теб! И то с любимите ми съставки круша и конопени семена :) С този вкусен сладолед ще се заредиш с приятно настроение, сила и ще зарадваш любимите си хора ;)

А конопеното семе е просто невероятно! Тази суперхрана съдържа всички незаменими аминокиселини, омега-3, омега-6 и омега-9 мастни киселини, витамините А, С и Е, лецитин, магнезий, калций натрий и желязо. Но това, което е най-важно при конопеното семе е, че съдържа глобуларен едестин. Това е най-лесната за усвояване форма на протеин. Протеинът е важен  за правилното функциониране на всички органи и системи в организма.

Да запретваме ръкави! ;)

СЪСТАВКИ:

  • 2 круши – може сладки, може и по-кисели
  • 1 банан
  • 1 чл сок от лимон (опция)
  • 1 сл натурален мед
  • 1 сл конопено семе

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарежи крушите и бананите на малки кубчета и ги замрази за 5-6 часа. След като ги извадиш от фризера ги разчупи, за да не са слепнали и ги постави в блендера с всички останали съставки без конопеното семе. Блендирай до хомогенна смес, добави семената, разбъркай и след това сложи в подходящ съд и замрази за около 2 часа. Наслади се на прекрасния и свеж сладолед!

Ако блендера ти не е много мощен може да блендираш на два пъти продуктите, за да не го мъчиш. Конопеното семе може да блендираш със останалите съставки ако не искаш да ти хрупка. Сладоледа може да съхраняваш в камера за повече от 2 часа, само трябва да го извадиш да постои 15 минутки на стайна температура, за да омекне.

Да ти е усмихнато и хрупкаво! ;)

Бени

Сладолед Круша и Коноп

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *