Кокосово Мляко

Кокосово Мляко

Здравей!

Кокосовото мляко е изключително вкусно и полезно! И можеш спокойно да си го приготвиш в къщи. Вече на много места се намират кокосови орехи, които са на достъпна цена :) А за 1 литър кокосово мляко ще ти трябва само един малък орех ;)

Кокосовият орех е богат на витамин С, калций, калий, натрий, фосфор, магнезий и селен. Кокосът е богат на фибри, има нисък гликемичен индекс, подобрява храносмилането, дава бърза енергия, подобрява работата на сърцето и засилва имунната система.

Да запретваме ръкави и да започваме!

СЪСТАВКИ:

  • 100 гр кокос или кокосови стърготини
  • 500 мл вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Внимателно счупи кокосовият орех. Махни кората и нарежи вътрешността на малки парченца, с които блендерът ти да може да се справи. Постави нарязаният кокос и водата в блендера и блендирай за около 2 минути. С помощта на цедка или торбичка за ядково мляко прецеди течността. И готово! Вкусното мляко е при теб ;) Съхранявай в стъклен съд в хладилника до 3-4 дни.

Така полученото мляко може да консумираш направо или да го добавиш към своите смутита или сурови десерти :)

Към останалият пулп добави 1 банан и 15 фурми и си направи вкусни Чаени Кокоски!

Да ти е сладко и кокосово!

Кокосово Мляко

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
2 коментара по “Кокосово Мляко”
  1. Здравейте,млякото може ли да стане с тези кокосови стърготини които ги продават м магазините за сладкиши?Благодаря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *