Когато сме щастливи, тялото ни е здраво и младо

Когато сме щастливи, тялото ни е здраво и младоЩастлив ли си?

Имаш ли всичко, за което мечтаеш? Правиш ли всичко, което искаш?

Човекът, който искаш да бъдеш, ли си?

Или може още малко от това или онова…

И слагаме маската, а вътрешно оставаме негативните емоции да бушуват… За да не разберат какво е в душата ни другите, или просто защото сме станали много добри в самозалъгването…

Гняв, срам, страх, вина, яд, завист, апатия, горделивост, унижение, самовлюбеност, яд, обида, болка, горчивина, слабост, уязвимост, разочарование, усещане за провал, самота… Какво още те мъчи? Какво не искаш другите да видят?

Всички сме ги изпитвали. Няма човек, който да е изтъкан само от позитивни емоции и никога да не е изпитал някоя по-негативна. В крайна сметка можем да си го обясним дори с житейските уроци и с опитностите, които сме избрали да натрупаме в този живот.

Проблемът с негативните емоции е, че когато станат наше устойчиво настроение, нагласа към света, тялото ни отключва даден проблем, патология, която цели да ни удари като с чук по главата и да ни изкара от деструктивния транс, в който сме попаднали. Тялото ни е уникален, съвършен и мъдър инструмент. Ако сме достатъчно добри към себе си, да го чуем, да го усетим, да го видим, то лесно, бързо и ефективно ни дава сигнал как да променим посоката.

Много често на индивидуални консултации или в лекциите ми споменавам две книги на Лиз Бурбо. Едната е „Петте травми“, а другата „Твоето тяло казва: Обичай се“.

В първата се описват травмите, които получаваме в най-ранно детство и които в последствие определят как физически ще изглежда нашето тяло – слабо, фино, дребен ръст, пищно или атлетично тяло, перфектни пропорции или не толкова и още много проявления.

Втората е с подзаглавие „Най-пълната енциклопедия за метафизичните причини на всички болести“.

Когато сме щастливи, тялото ни е здраво и младоАко даден човек е достатъчно дисциплиниран сам да дълбае и анализира, да работи над себе си, може да се справи с всичко!

Горещо препоръчвам да препрочитате първата, а втората да ви бъде верен консултант, когато се чудите защо дадена болка или дискомфорт се обаждат.

Така, даже и да не ги прочетете, изводът е следният:

НЯМА позитивна емоция, която да ни създава физически дискомфорт или болест. Само негативните ги отключват.

А позитивните емоции, нагласи, действия само отключват нашия потенциал, активират скритите сили на тялото ни да се самолекува, регенерира, подмладява… изобщо да излъчва здраве, красота, висока вибрация и да кипи от енергия.

Когато поддържаме вибрацията си, тялото ни започва да вписва щастието ни в клетъчната памет.

Да, знам, че понякога е трудно да си нон-стоп позитивно настроен. Все се намира даден човек или ситуация, които по някакъв начин могат да нарушат настроението си. Кофти моментите са част от живота. Въпросът е как преминаваме през тях – дали циклим в тях, дали живеем в миналото, или ги изживяваме, вземаме уроците и поуките и с повече опит и мъдрост продължаваме напред.

Та, да се върнем на въпроса: Как поддържаме вибрацията си? Как оставаме в състояние на щастие? Може би с музика, медитация, йога, хубава здравословна храна, среща с любими хора? Какви са твоите начини?

Знам, че изисква дисциплина и затова ви каня да се присъедините се към моята позитивна инициатива „3 месеца щастие“. Можете да я намерите в фб страничката ми https://www.facebook.com/kletachno.hranene/

Каква е идеята?

Нов навик се изгражда за 21 дни. В трите месеца ще можем 4 пъти да изградим нов навик, така че дори и да не сте започнали отначало, може да се включите и в последствие да направите и самостоятелно утвържденията, които сте пропуснали.

Целта е всекидневно да извършваме нашата енергийна работа. Така заедно:

  1. Ще повишим вибрациите си (Предполагам сте чували за силата на групата)
  2. Ще натиснем някое и друго бутонче за отработване (А когато се справите с даден блокаж, усещането след това е велико!!!)
  3. Ще се сдобием с нов навик – ежедневно осъзнато усъвършенстване (Всеки нов позитивен навик повлича след себе си много нови възможност, хора и събития. Интересното предстои:) )
  4. Ще се радваме на живота и на себе си

С пожелание да увеличавате щастието в живота си и да казвате ДА на новите възможности,

Дени

Когато сме щастливи, тялото ни е здраво и младо

Повече за Деница Андонова

Здравейте! Казвам се Деница Андонова и се занимавам от повече от 3 години с клетъчно хранене. Вярвам, че тялото ни е съвършен механизъм, който прекрасно може да се грижи за себе си, да се регенерира, самообновява и оздравява. Стига, разбира се, да не му пречим с лоши мисли, вредни навици, нездравословна храна и изобилие от стрес във всеки един аспект от живота ни. Знам, че всеки от нас държи ключовете към перфектното здраве и форма и че просто трябва да ги използваме. Точно това правим с хората, които ми се доверяват. Заедно успяваме да намерим идеалната комбинация от баланс на физическо, емоционално и духовно ниво посредством хранителен режим, клетъчно хранене, позитивна нагласа, медитация и релаксация, физическа активност и много други психологически инструменти и техники. Тъй като съм млада майка на прекрасно момиченце, напоследък с огромно удоволствие работя с бъдещи и настоящи майки, с двойки, които планират да си имат детенце, с цели семейства, които желаят да оптимизират здравето и баланса си. Партнирам си с множество интегративни лекари, както и с холистични специалисти. Имам огромна база от прекрасни резултати, които се запазват във времето, в широк спектър от случаи, съосновател съм на The Happy Company School - Happiness as a business model: www.thehappycompanyschool.com За мен е чест и радост да ви споделя моите знания и опит и да ви помогна по-лесно и успешно да намерите ключа към вашето красиво, здраво и балансирано тяло, да се чувствате прекрасно и да излъчвате обич към себе си. Моят призив към читателите на Здравей: Обичайте се и се грижете за себе си, за да сияете от здраве и красота и да привличате изобилие от прекрасни хора и обстоятелства в живота си. Повече информация за клетъчното хранене можете да намерите тук: https://www.facebook.com/kletachno.hranene/ и тук: www.deniandonova.com Можем да се срещнем лично в Холистичен кабинет, гр. София, ул. Три уши 9, ет. 2, ап. 4, с предварително записване на телефон: 0878207156 Предлагани услуги: Индивидуални програми за клетъчно хранене, кинезиология и енергиен баланс, вибрационна терапия с Австралийски цветни есенции. Холистичен подход за здраве, баланс и изобилие!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *