Какво НЕ е и какво е кинезиология? – Новата „мода“ в енергийния баланс

Уверявам ви, че и аз, когато за първи път чух термина „кинезиология“ веднага реших, че е свързано с кинезитерапия и масажи. Да, ама не е:) Наистина кинезитерапевтите имат учебник, който се нарича кинезиология, но това не е метода, за който ще ви разкажа сега.


Историята на кинезиологията е много интересна, но ще я запазя за някоя следваща публикация. Днес ще се фокусирам върху практическото приложение на този много нов за България метод и как той допълва другите начини за самоусъвършенстване, себепознание, а защо не и профилактика и самолечение.


Приложенията на кинезиологията са многобройни. Но нека да започнем с това какво е кинезиология.

Какво НЕ е и какво е кинезиология? - Новата "мода" в енергийния балансДефиницията е наука за движението на енергиите в тялото. Използват се древните познания на китайската медицина, енергийните меридиани, акупунктурните точки. Методът работи за намиране на дисбалансите в организма по отношение на движението на енергиите и коригирането им. Когато сме в нашата енергия, не страдаме от недостиг и не сме присвоили енергия, която не е наша, ние сме в баланс, случват ни се с лекота прекрасни събития, постигаме успехи, чувстваме любов и радост.
Когато обаче сме създали някакъв дисбаланс, усещаме или физически дискомфорт, или не сме удовлетворени от това, което постигаме, или не сме щастливи в отношенията си с другите.
На енергийно ниво това се случва като блокаж в някой от нашите меридиани. По този начин съответният орган или система в тялото ни не получават пълен приток на енергия, а освен това страдат и тези аспекти в емоционален и житейски план, за които този орган отговаря и символизира. Всичко е толкова взаимосвързано. Ако само една брънцица от цялото не е в изправност, всичко в системата също страда.


Кинезиологията използва символиката на равностранния триъгълник, всяка от чиито страни отговаря за аспектите Тяло, Емоции и Дух. За да сме в перфектен баланс и да се чувстваме в пълнота, ние трябва да обръщаме равно внимание и на трите страни в този триъгълник. Обаче ако много отдаваме внимание и почит към тялото например, страдат другите два аспекта. Или пък се „лашкаме“ от една емоция в друга, тотално губейки почва под краката си. Трета група пък толкова се е насочила към духовното, че пренебрегва факта на съществуване на нашето тяло и емоции и отново излиза от балансираното положение. Кинезиологията ни помага точно в обединяването на трите аспекта и постигането на качествен баланс и в трите направления, които от своя страна съставляват нашето благосъстояния и благоденствие (wellness).

Методът на кинезиолигията използва мускулния тест като основен инструмент.

Какво НЕ е и какво е кинезиология? - Новата "мода" в енергийния балансЧрез него „превеждаме“ на съзнанието, на мозъка ни какво има да ни каже нашето тяло. Винаги казвам, че тялото ни е мъдър и съвършен инструмент. То знае всички отговори. Винаги прави най-доброто за нас. Винаги ни пази. Често ни изпраща множество сигнали, но уви, рядко го чуваме. Кинезиологията прави точно тази връзка – да получим отговора от тялото си. Да видим къде точно е коренът на проблема. Къде физически е заседнал блокажът, който ни пречи да манифестираме желаното!
Освен това, за да свържем трите аспекта от равностранния триъгълник, ние получаваме послание, отново чрез мускулен тест, за емоцията, която блокира правилното протичане на енергията. Емоцията, която ни пречи, това, което искаме, да се случи във физическата реалност!!! Кинезиологията използва множество инструменти и техники за емоционално освобождаване от стрес. Може би за забързаното ни ежедневие това е един от главните й приноси за обществото.


В процеса на кинезиологичния баланс (често и през дните и седмиците след това) човекът се отваря за множество осъзнавания, които му дават нови отправни точки за духовния му път и за живота му като цяло.


Богатството на този метод много ме впечатли. Той работи както при физически травми и дискомфорт (при спортуващи например), така и за изчистване на пречки в житейския ни път и справяне с предизвикателни ситуации. Много често темите за кинезиологичен баланс са започване на нова романтична връзка, повишение в работата, отваряне към нови хоризонти, получаване на повече финансови постъпления, баланс на теглото, подобряване на хармонията в семейството, успешен бизнес и реализиране на проект.


Очаквайте в сладващата статия за кинезиология как протича един енергиен баланс с този метод, както и ще ви споделя истории на доволни клиенти, които имат след баланса изобилие от резултати и подобрение в много сфери на живота си. Уникално е да наблюдаваш как, когато енергията тече правилно, всичко, което желаем в живота си, се случва с лекота и ни носи радост и удовлетворение.
Оставам на разположение за възникнали въпроси и коментари във връзка с метода. Ако ви е интересно да изживеете кинезиологичен баланс, ще се радвам да се срещнем и обсъдим вашия случай.
Можете да следите и моята страничка facebook.com/kletachno.hranene

Ние сами създаваме пречките и блокажите. Те са част от нашето развитие и израстване. Вече имаме възможност да използваме и този бърз и ефективен метод за себеопознаване и балансоране, чрез който коригираме тези нагласи и дисбаланси, които не носят стойност за живота ни, и да се отворим към сътворяване на мечтаната ни реалност.

С пожелание за красота, баланс и изобилие във всеки аспект в живота ви,

Дени

Какво НЕ е и какво е кинезиология? - Новата "мода" в енергийния баланс

Повече за Деница Андонова

Здравейте! Казвам се Деница Андонова и се занимавам от повече от 3 години с клетъчно хранене. Вярвам, че тялото ни е съвършен механизъм, който прекрасно може да се грижи за себе си, да се регенерира, самообновява и оздравява. Стига, разбира се, да не му пречим с лоши мисли, вредни навици, нездравословна храна и изобилие от стрес във всеки един аспект от живота ни. Знам, че всеки от нас държи ключовете към перфектното здраве и форма и че просто трябва да ги използваме. Точно това правим с хората, които ми се доверяват. Заедно успяваме да намерим идеалната комбинация от баланс на физическо, емоционално и духовно ниво посредством хранителен режим, клетъчно хранене, позитивна нагласа, медитация и релаксация, физическа активност и много други психологически инструменти и техники. Тъй като съм млада майка на прекрасно момиченце, напоследък с огромно удоволствие работя с бъдещи и настоящи майки, с двойки, които планират да си имат детенце, с цели семейства, които желаят да оптимизират здравето и баланса си. Партнирам си с множество интегративни лекари, както и с холистични специалисти. Имам огромна база от прекрасни резултати, които се запазват във времето, в широк спектър от случаи, съосновател съм на The Happy Company School - Happiness as a business model: www.thehappycompanyschool.com За мен е чест и радост да ви споделя моите знания и опит и да ви помогна по-лесно и успешно да намерите ключа към вашето красиво, здраво и балансирано тяло, да се чувствате прекрасно и да излъчвате обич към себе си. Моят призив към читателите на Здравей: Обичайте се и се грижете за себе си, за да сияете от здраве и красота и да привличате изобилие от прекрасни хора и обстоятелства в живота си. Повече информация за клетъчното хранене можете да намерите тук: https://www.facebook.com/kletachno.hranene/ и тук: www.deniandonova.com Можем да се срещнем лично в Холистичен кабинет, гр. София, ул. Три уши 9, ет. 2, ап. 4, с предварително записване на телефон: 0878207156 Предлагани услуги: Индивидуални програми за клетъчно хранене, кинезиология и енергиен баланс, вибрационна терапия с Австралийски цветни есенции. Холистичен подход за здраве, баланс и изобилие!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *