Кърменето – бонус приложения

Много съм щастлива за всички мами, които имат възможността да кърмят мъничетата си. Това е прекрасно и за двете страни. Но моля, нека всички жени, които нямат тази възможност поради заболяване, поради преживян някакъв стрес и рязко спиране на кърмата или поради каквато и да е друга причина, да са спокойни, че всичко описано може да се приложи, докато гушкате бебчо и му давате приготвено с любов и грижа шише с мляко. Майчината любов не се измерва с това дали кърмим или не, а с обичта и грижата, която даваме. 

Темата за кърменето съм я спрягала вече няколко пъти… И тъй като продължавам, вече 9ти месец, мисля, че имам още какво да споделя и да обогатя това прекрасно съпреживяване с бебчето ви. Тук можете да прочетете моята история и съветите, които не ми дадоха, когато започвах да кърмя, целия ми опит и натрупаните знания за този прекрасен акт на майчина обич и грижа: За кърменето с любов https://www.facebook.com/kletachno.hranene/posts/766617020107176:0

Освен това, ако ви се налага да пътувате, а все още кърмите, можете да хвърлите едно око и на тази публикация.

В нея ще намерите съвети как да се подготвите така, че вашето отсъствие да бъде прието спокойно от бебчо и вие да сте сигурни, че сте направили най-доброто за лекото преминаване на дните, прекарани далеч от любимото бебенце. 

Да се върнем към кърменето…

Кърменето – бонус приложенияВъпреки че с порастването на бебчето и поради захранването времето, прекарано в кърмене на ден, намалява, със сигурност можете да си разнообразявате и да привнесете елемент на „орисване“, увеличаване на личната сила на детето, изграждане на още по-силна, здрава и интимна връзка с него, създаване на условия за по-хармонично развитие и изобщо да бъдете креативни и да дадете на себе си и на бебето ви това, от което се нуждаете, в този момент. 

През първите месеци кърменето може да е една доста еднообразна дейност – 7-8 пъти на ден, едно и също действие… Понякога съпроводено с известен дискомфорт, но за преодоляването му, можете да прочетете в първия линк… 

За мен е едно прекрасно изживяване, изграждане на огромна близост и силна връзка между майката и детето.

Как може да го превърнем в още по-силно, красиво и градивно преживяване? 

Може би сте чували за майчина хипноза и колко силен ефект има тя? Със сигурност знаете и техниката с утвържденията? Или сте чели за позитивния ефект на класическата музика върху бебето? Или пък имате любими мантри? 

Идеално съчетание са тези и още много други позитивни практики с кърменето. 

Децата в ранна възраст приемат всичко, което им кажем за чиста монета, за тотална истина. Те не правят преценка дали това е правилно или не. Особено когато е казано от родителя или друг значим за детето човек, които в неговите очи са авторитет. 

Предполагам сте попадали върху много разработки и книги, разглеждащи травмите от детството и как те бележат след това целия ни живот… и как даваме луди пари за семинари, коучинг, терапии, за да изчистим някой болезнен детски спомен. Със сигурност са част от житейските ни уроци… Но не би ли било добре да предпазим децата си поне от някой потенциални травми, показвайки им, внушавайки им колко ценни и важни са за нас и колко много ги обичаме…

В моите публикации винаги давам и стъпки, които можете да следвате и да експериментирате с тях. Много ще се радвам да ги споделите с мен и да ми разкажете за резултатите си. 

Ето какво аз правя с моята 8-месечна дъщеря (особено докато я кърмя): 

Винаги й казвам на глас или си го мисля:

  1. Мама много те обича. Татко много те обича. 
  2. Ти си едно много желано и очаквано дете и мама и татко много те обичат. 
  3. Ти носиш огромна радост на мама и на татко, защото си ни избрала за родители и си наша дъщеря.
  4. Когато имаше колики или после дискомфорт от зъбките, й казвах: 

Милото ми смело момиченце, ти растеш, ти се променяш! Коремчето се учи да усвоява храната. Коремчето е спокойно. Или: Зъбките излизат хубави и здрави, детенцето ми скоро ще се усмихва с бели, прекрасни зъбчета. Мама много се гордее със смелото си детенце, татко много се гордее със смелото си момиченце. Ти си едно прекрасно дете, което расте. Или: Детето заспива спокойно, спи спокойно, събужда се радостно чак на сутринта. 

  1. Когато ми се налага да изляза за по-дълго време, винаги докато я кърмя, й обяснявам кой ще се погрижи за нея – тати, баба, дядо, колко прекрасно се грижат те за нея, колко я обичат и как мама скоро пак ще прегръща прекрасното си детенце. 

Аз съм в постоянен диалог с моето дете и това ме зарежда с толкова много позитивни емоции. Преливам от радост и благодарност. Вярвам, че така изграждаме силна и дълбока връзка. Понякога си й разказвам какво интересно място е Земята, колко са интересни хората, колко са различни, колко е прекрасно и любопитно е да се живее, да се твори, как тече изобилие навсякъде, как желая животът й да е изпълнен с лекота, радост и любов, за нейно най-висше благо и според желанието на нейната душа. И винаги й благодаря, че сме нейни родители и че тя е наша дъщеря. 

Това е нещо много интимно за мен. Наистина се чудех доколко да го споделя в статия, но в последствие реших, че това би могло да е полезно и да изгради още много хармонични отношения на обич и близост. 

С пожелание да бъдем родителите, за които винаги сме мечтали и да се гордеем със себе си, и да бъдем достатъчно мъдри да подкрепяме децата си в техния път и по техния начим, давайки им грижата, любовта и примера, на който сме способни. Прекрасно е да си родител! Прекрасно е да си дете на родителите си! С любов и благодарност!

Дени

Кърменето – бонус приложения

Повече за Деница Андонова

Здравейте! Казвам се Деница Андонова и се занимавам от повече от 3 години с клетъчно хранене. Вярвам, че тялото ни е съвършен механизъм, който прекрасно може да се грижи за себе си, да се регенерира, самообновява и оздравява. Стига, разбира се, да не му пречим с лоши мисли, вредни навици, нездравословна храна и изобилие от стрес във всеки един аспект от живота ни. Знам, че всеки от нас държи ключовете към перфектното здраве и форма и че просто трябва да ги използваме. Точно това правим с хората, които ми се доверяват. Заедно успяваме да намерим идеалната комбинация от баланс на физическо, емоционално и духовно ниво посредством хранителен режим, клетъчно хранене, позитивна нагласа, медитация и релаксация, физическа активност и много други психологически инструменти и техники. Тъй като съм млада майка на прекрасно момиченце, напоследък с огромно удоволствие работя с бъдещи и настоящи майки, с двойки, които планират да си имат детенце, с цели семейства, които желаят да оптимизират здравето и баланса си. Партнирам си с множество интегративни лекари, както и с холистични специалисти. Имам огромна база от прекрасни резултати, които се запазват във времето, в широк спектър от случаи, съосновател съм на The Happy Company School - Happiness as a business model: www.thehappycompanyschool.com За мен е чест и радост да ви споделя моите знания и опит и да ви помогна по-лесно и успешно да намерите ключа към вашето красиво, здраво и балансирано тяло, да се чувствате прекрасно и да излъчвате обич към себе си. Моят призив към читателите на Здравей: Обичайте се и се грижете за себе си, за да сияете от здраве и красота и да привличате изобилие от прекрасни хора и обстоятелства в живота си. Повече информация за клетъчното хранене можете да намерите тук: https://www.facebook.com/kletachno.hranene/ и тук: www.deniandonova.com Можем да се срещнем лично в Холистичен кабинет, гр. София, ул. Три уши 9, ет. 2, ап. 4, с предварително записване на телефон: 0878207156 Предлагани услуги: Индивидуални програми за клетъчно хранене, кинезиология и енергиен баланс, вибрационна терапия с Австралийски цветни есенции. Холистичен подход за здраве, баланс и изобилие!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *