Къде се складира гневът в нашето тяло и 7 начина как да се освободим от него

„Тялото нито лъже, нито преувеличава. То е светилище на истината. Паметта на тялото не е приблизителна: тя е точна.“

„Първичният вик“,  д-р Джейнов

Чували сте за клетъчна памет?

Къде се складира гневът в нашето тяло и 7 начина как да се освободим от негоЗнаете, че всяка емоция се отразява в нашето тяло? А искате ли да видите къде се натрупва гнева във вашето тяло? Желаете ли да сте свободни от негативните емоции и да се чувствате в хармония и баланс?

Според Китайската медицина емоцията гняв, заедно с негодувание, възмущение и яд, е свързана с меридиана на черния дроб. В нашето тяло той започва от вътрешната страна на палеца на крака, върви нагоре по вътрешната част на крака до таза, назад към таза, нагоре около талията и напред по продължение на гръдния кош. Преминава двустранно. Меридианът на черния дроб е Ин меридиан и е активен в периода на денонощието от 01-03 часа през нощта. Черният дроб е основният орган, който отговаря за детоксикацията.

Как да разберем, че имаме блокаж в този меридиан – следователно натрупан гняв, яд, възмущение и негодувание?

Къде се складира гневът в нашето тяло и 7 начина как да се освободим от него1. Често се ядосваме, дразним и изпитваме желание да крещим

2. Таим в себе си тези емоции и „едвам се побираме в кожата си“

3. Ядем много пържени храни, мазни сладкиши, алкохол, газирани напитки и кофеин

4. Чувстваме се токсични, но въпреки това не се подлагаме на детоксикация

5. Може да отидете на кинезиологичен баланс и да проверите чрез мускулен тест, дали има дисбаланс в този меридиан

6. Събуждаме се между 01 и 03ч. през нощта.

Какво можете да направите, за да се освобождавате ефективно от дисбаланса в този меридиан и гнева, който складирате в тялото си?

1. Подложете се на детокс режим.

Къде се складира гневът в нашето тяло и 7 начина как да се освободим от него2. Използвайте техника за освобождаване на гнева. Останете насаме. Вземете поне една възглавница. Сетете се за човек или ситуация, в която сте изпитвали гняв. Наречете възглавницата с името на човека, който ви е ядосал или ситуацията, заради която сте били гневни. Запретнете ръкави и ИЗЛЕЙТЕ емоциите – викайте, удряйте, скачайте, хвърляйте, блъскайте. Изкарайте всички негативни емоции към този човек или ситуация. Ако има и други такива, залавяйте се със следваща възглавница. Важно! Не използвайте тази възглавница за сън. По-скоро изберете такива, които рядко използвате или ги използвайте само за тази техника.

3. Носете зелени дрехи, бижута, спете в зелени чаршафи или сложете зелени пердета. Перманентно гневните може да боядисат и някоя стена в зелено :)

4. Правете си масаж от дясната страна на гръдния кош между 5-то и 6-то ребро (все едно минавате по банел на сутиен). Натискът е с търпима болка. Имайте предвид, че ако имате много стаен гняв, ще имате дискомфорт по време на масажа.

5. Друга точка за масаж е на гърба отзад. Т5-Т6 отдясно. Т.е. Сгъвате дясната си ръка и се опитвате да достигнете гръбначния си стълб, по средата на лопатките. Натиснете отдясно на гръбначния стълб с показалеца и средния си пръст и отново масажирайте с търпима болка.

6. Запишете се на практика с викане – може да е спорт, йога, динамична медитация, или просто отидете някъде, където можете да си повикате на воля.

7. Можете да отидете и на цялостен кинезиологичен баланс, където освен че ще работите с конкретен контекст и цел, ще разберете какви са процентите на жизнена енергия и стрес в организма, блокираната емоция, цялостната картина как протича енергията в тялото ви. Там където има дисбаланси, ще направите нужното, за да ги балансирате. Ще получите и домашно, с което да се поддържате в баланс и тонус. Ако имате въпроси и коментари, можете да се свържете с мен.

С пожелание да сте свободни, леки и себе си,

Дени


Къде се складира гневът в нашето тяло и 7 начина как да се освободим от него

Къде се складира гневът в нашето тяло и 7 начина как да се освободим от него

Повече за Деница Андонова

Здравейте! Казвам се Деница Андонова и се занимавам от повече от 3 години с клетъчно хранене. Вярвам, че тялото ни е съвършен механизъм, който прекрасно може да се грижи за себе си, да се регенерира, самообновява и оздравява. Стига, разбира се, да не му пречим с лоши мисли, вредни навици, нездравословна храна и изобилие от стрес във всеки един аспект от живота ни. Знам, че всеки от нас държи ключовете към перфектното здраве и форма и че просто трябва да ги използваме. Точно това правим с хората, които ми се доверяват. Заедно успяваме да намерим идеалната комбинация от баланс на физическо, емоционално и духовно ниво посредством хранителен режим, клетъчно хранене, позитивна нагласа, медитация и релаксация, физическа активност и много други психологически инструменти и техники. Тъй като съм млада майка на прекрасно момиченце, напоследък с огромно удоволствие работя с бъдещи и настоящи майки, с двойки, които планират да си имат детенце, с цели семейства, които желаят да оптимизират здравето и баланса си. Партнирам си с множество интегративни лекари, както и с холистични специалисти. Имам огромна база от прекрасни резултати, които се запазват във времето, в широк спектър от случаи, съосновател съм на The Happy Company School - Happiness as a business model: www.thehappycompanyschool.com За мен е чест и радост да ви споделя моите знания и опит и да ви помогна по-лесно и успешно да намерите ключа към вашето красиво, здраво и балансирано тяло, да се чувствате прекрасно и да излъчвате обич към себе си. Моят призив към читателите на Здравей: Обичайте се и се грижете за себе си, за да сияете от здраве и красота и да привличате изобилие от прекрасни хора и обстоятелства в живота си. Повече информация за клетъчното хранене можете да намерите тук: https://www.facebook.com/kletachno.hranene/ и тук: www.deniandonova.com Можем да се срещнем лично в Холистичен кабинет, гр. София, ул. Три уши 9, ет. 2, ап. 4, с предварително записване на телефон: 0878207156 Предлагани услуги: Индивидуални програми за клетъчно хранене, кинезиология и енергиен баланс, вибрационна терапия с Австралийски цветни есенции. Холистичен подход за здраве, баланс и изобилие!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *