Как да се храним осъзнато?

Здравей,

Днес ще споделя с теб няколко лесни техники, с които да се свържеш с храната, която си на път да поемеш в организма, да се настроиш на нужната вибрация, която ще помогне на биохимичните процеси в тялото ти да усвоят всички хранителни вещества пълноценно.

Много от нас се хранят емоционално – което означава, че посягаме към храни, които не са питателни и подходящи за доброто функциониране на организма, за да запълним някаква липса в себе си и да утолим емоционалния си глад. Храним се също механично, без концентрация върху процеса.

За това реших да споделя с теб това, което аз правя и ми е помогнало изключително много да подобря начина си на хранене. 

Защо е нужно да се храним осъзнато?

Как да се храним осъзнато?Подбираме подходяща свежа и здравословна храна, която  ни дава нужната енергия

Изпитваме по-голямо удоволствие от храната, което автоматично я увеличава благотворното й въздействие

Техники за осъзнато хранене:

 • Преди да си купиш или сготвиш дадена храна, се обърни към тялото си с въпрос: От какво имаш нужда в този момент? И усети от какво наистина има нужда то в този момент.
 • Когато си на пазар, върви с ясното и категорично предварително намерение, че ще вземеш само най-доброто за себе си и си привлечен от най-свежите и здравословни храни. Не губи този фокус и бъди като скенер, който отбелязва само хубавите храни.
 • Докато приготвяш храната, си пусни хубава, успокояваща музика и се наслади на целия процес. Готви с удоволствие и зареди храната с твоите хубави мисли като й вливаш мислено любов, здраве, хармония, жизнерадост, прана /жизнена енергия/.
 • Ако си поръчваш храна или се храниш в ресторант, мислено си кажи: Хората, които приготвят храната са светли, позитивни, отговорни и готвят с удоволствие и любов. Продуктите, които използват са чисти, здравословни и питателни. Винаги получавам най-вкусното и здравословно ястие.
 • Преди да започнеш да се храниш, направи 3-4 дълбоки вдишвания през носа, като избутваш с въздух корема напред при вдишване и го прибираш назад при издишване.
 • Освободи всички тревожни и неприятни мисли и помисли за нещо, което ти носи хубаво чувство.
 • Кажи с искреност и любов: Благодаря за тази питателна храна. Благодаря на слънцето, земята, водата, хората, които са я приготвили /благодаря на себе си за нейното приготвяне/.
 • Мисли за всяка храна, която поемаш в организма си като за лечебна и даваща енергия. Можеш да си казваш често: Всички храни и напитки, които поемам в организма си, са лечебни и здравословни. 
 • Докато храната е в устата ти, дъвчи бавно и си мисли колко е вкусно, колко е приятно да усещаш вкуса на всяка хапка и колко силен и здрав ставаш.
 • Кажи си мислено: Организмът ми усвоява и преработва с лекота и пълноценно всички хранителни вещества и съм зареден с много здраве, сила и енергия.
 • След като приключиш с храненето, затвори очи за няколко секунди и виж мислено себе си как блестиш от здраве, жизненост и любов.
 • Благодари от сърце за възможността да се храниш с най-доброто и продължавай напред към другите подхранващи те преживявания! :)

Love,

Стояна


Как да се храним осъзнато?

Как да се храним осъзнато?

Повече за Стояна Кирова

Стояна е автор и управител на холистичната платформа iamhouse.bg. Маркетинг и PR специалист с богат опит в медиите и рекламата. Има обширни интереси и знания в сферата на холистичния начин на живот, а най-голямата й цел е да прави от всеки ден най-добрия и да вдъхновява всеки, който иска да живее живота на мечтите си - да го направи :)
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *