10 въпроса как да изберем точния специалист за нас?

Когато ученикът е готов, учителят ще се появи.“

Древна дзен-будистка поговорка

 

10 въпроса как да изберем точния специалист за нас?Как да постигаме целите си? Как да намираме баланс в работата и личния живот? Как да намерим своята мисия? Как да открием любовта? Как да разпалим страстта?

Как, как, как?

Толкова много въпроси бушуват в главата на активния, търсещ и искащ все повече от живота човек. Нашите състояния, предизвикателства, приоритети, емоции постоянно се променят и това изисква бърза и адекватна реакция. Често, когато се опитваме сами да се справим с казуса, не успяваме да погледнем всички възможни гледни точки и стоим в призмата на стария си модел. Спомняте си твърдението на Айнщайн „Лудост е да правиш едни и същи неща, а да очакваш различни резултати“, нали?

Точно поради тази причина все повече хора предпочитат да прибягнат до услугите на специалисти, които да им помогнат по-бързо, лесно и ефективно да разрешат ситуацията си. Дори само няколко часа заедно с качествен терапевт могат да направят огромен скок за нас в много направления.

Обаче специалистите станаха толкова разнообразни, терапиите и методите – толкова много, че в един момент се чудим на кого да се спрем.

Ето няколко идеи, как да подберете своя терапевт/коуч/консултант, така че да постигнете резултата, който желаете.

10 въпроса как да изберем точния специалист за нас?1. Какви са вашата цел, намерение, ситуация или проблем?

Дали работите по конкретна кауза или имате дълбок проблем, кризисна ситуация?

2. Как предпочитате да тече комуникацията между вас и специалиста?

Дали предпочитате да направите 1 или няколко срещи или да имате ангажимент за 3-месечна програма? Дали желаете да получавате конкретни насоки, да формулирате цели, да знаете какви стъпки трябва да направите самостоятелно или какво имате за домашно?  Онлайн/офлайн?

3. Какъв би бил идеалният специалист за вас по пол, възраст, метод,… ?

Тук е добре да се запитате с какъв човек бихте се разкрили най-много, къде ще е най-леко да комуникирате и да се разкривате, на какъв човек бихте се доверили.

4. Дали искате да ви изслушват само, или предпочитате да получите/да бъдете насочени да достигнете до конкретни насоки и съвети?

Ако желаете първото, обърнете се към психолог. Ако искате второто, то по-добре се обърнете към коуч или консултант.

5. Дали искате резултат в кратки, обозрими срокове, или просто да бъдете в процеса, да можете да споделяте своите осъзнавания и да бъдете изслушани?

6. Дали искате да работите за получаване на това, което искате, без да се задълбочавате в първопричините на проблема?

Ако отговорите с Да, обърнете се към специалист, представител на бихейвиористите. 

7. Дали искате да създавате живота на мечтите си?

Ако тук отговорите с Да, обърнете се към специалист, преставител на екзистенциалната школа.

8. Дали желаете процесът да е мисловен или искате да включите и активност от страна на тялото  – например йога, танц, мандала, кинезиологичен баланс?

9. Дали желаете да приемате или използвате и нещо допълнително – например билки, кристали, цветни есенции?

10.  Дали желаете индивидуална или групова терапия?

10 въпроса как да изберем точния специалист за нас?Моят съвет към вас като човек, който стои и от двете страни – и като терапевт, и като клиент, е следният: Свържете се с вашата вътрешна същност, позволете си да усетите на какъв метод и специалист откликвате.

И най-вече, пробвайте различни методи, посетете различни специалисти, докато не видите това, което търсите. Питайте, търсете и дори изисквайте препоръки и обратни връзки.

Ще ви споделя и моя най-силен критерий дали да се доверя на даден специалист: Ако той или тя са успели в това, което преподават, или имат успехи с методите, които използват. За мен е много важно да са автентични и да вярват в силата на това, което правят.

Ако имате въпроси или коментари за методите, които аз използвам: Клетъчно хранене, Кинезиология, Австралийски цветни есенции, ще се радвам да се свържете с  мен или да ми пишете на моята страничка www.facebook.com/kletachno.hranene

Повече информация за тях можете да намерите и тук: www.deniandonova.com

Не се притеснявайте да търсите подходящия за вас метод и терапевт. Притеснявайте се, ако не търсите начини да се разгръщате и да вървите напред!

 

С пожелание да срещате правилните хора и обстоятелства,

Дени


10 въпроса как да изберем точния специалист за нас?

10 въпроса как да изберем точния специалист за нас?

Повече за Деница Андонова

Здравейте! Казвам се Деница Андонова и се занимавам от повече от 3 години с клетъчно хранене. Вярвам, че тялото ни е съвършен механизъм, който прекрасно може да се грижи за себе си, да се регенерира, самообновява и оздравява. Стига, разбира се, да не му пречим с лоши мисли, вредни навици, нездравословна храна и изобилие от стрес във всеки един аспект от живота ни. Знам, че всеки от нас държи ключовете към перфектното здраве и форма и че просто трябва да ги използваме. Точно това правим с хората, които ми се доверяват. Заедно успяваме да намерим идеалната комбинация от баланс на физическо, емоционално и духовно ниво посредством хранителен режим, клетъчно хранене, позитивна нагласа, медитация и релаксация, физическа активност и много други психологически инструменти и техники. Тъй като съм млада майка на прекрасно момиченце, напоследък с огромно удоволствие работя с бъдещи и настоящи майки, с двойки, които планират да си имат детенце, с цели семейства, които желаят да оптимизират здравето и баланса си. Партнирам си с множество интегративни лекари, както и с холистични специалисти. Имам огромна база от прекрасни резултати, които се запазват във времето, в широк спектър от случаи, съосновател съм на The Happy Company School - Happiness as a business model: www.thehappycompanyschool.com За мен е чест и радост да ви споделя моите знания и опит и да ви помогна по-лесно и успешно да намерите ключа към вашето красиво, здраво и балансирано тяло, да се чувствате прекрасно и да излъчвате обич към себе си. Моят призив към читателите на Здравей: Обичайте се и се грижете за себе си, за да сияете от здраве и красота и да привличате изобилие от прекрасни хора и обстоятелства в живота си. Повече информация за клетъчното хранене можете да намерите тук: https://www.facebook.com/kletachno.hranene/ и тук: www.deniandonova.com Можем да се срещнем лично в Холистичен кабинет, гр. София, ул. Три уши 9, ет. 2, ап. 4, с предварително записване на телефон: 0878207156 Предлагани услуги: Индивидуални програми за клетъчно хранене, кинезиология и енергиен баланс, вибрационна терапия с Австралийски цветни есенции. Холистичен подход за здраве, баланс и изобилие!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *