Ябълков Сладкиш

Ябълков Сладкиш

Здравей!

Мисля, че това е една от любимите ми рецепти за сладкиш с ябълки! Има невероятно сочен вкус, суров е и не се прави особено трудно. Напълно отговаря на критериите ми! ;)

Надявам се да успееш да отделиш малко време и да си направиш тази ябълкова фантазия! :)

СЪСТАВКИ за блата:

СЪСТАВКИ за крема:

  • 200 гр кашу
  • 2 сл лимонов сок
  • 30 гр натурален мед
  • 2 сл разтопено кокосово масло
  • 150 мл вода или ядково мляко
  • ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Първо накисни орехите за около 6 часа и кашуто за 2-3 :)

Започваме с блата! В кухненски робот сложи ябълките и я блендирай леко, така че да се получат по груби парчета – да не е на каша. След това добави всички останали съставки за блата и блендирай докато получиш една груба смес, която леко да залепва, когато я притиснеш между пръстите си.

Във форма за торта, правоъгълна купа или съд по твое желание разстели хартия за печене. Аз използвам стъклени купи за съхранение от Икеа, страхотни са за този тип десерти, защото капакът се затваря плътно и могат много лесно сладкишите да се съхраняват в хладилник или камера :)

Получената смес постави в съда и започни да пристискаш с пръсти към дъното, докато получиш равномерен блат. Остави го настрана.

Идва ред и на крема :)

Ябълков Сладкиш

Кремът се прави много лесно! Постави всички съставки в блендер и блендирай до получаване на гладък крем. Ако е необходимо добави още ядково мляко или вода. Може да използваш и пасатор.

Полученият крем разстели равномерно върху блата. Сладкишът е почти готов!

Може да го оставиш в хладилника за през нощта, за да стегне или да го сложиш в камерата за 1-2 часа. След това го нарежи на правоъгълници с остър и мокър нож. Кремът не е твърд, но след престоя на хладно е лесен за рязане. Поръси с орехи, стафиди, канела или каквото ти хрумне ;)

Съхранявай до 4 дни в хладилник. Ако искаш може да го замразиш за по-дълго. Преди консумация го извади от камерата предната вечер и го остави в хладилника, за да се отпусне до другия ден :)

Да ти е сладко, мечтателно и ябълково!

Бени ;)

Разбери защо е важно да накисваме ядките преди да ги хапваме ТУК

Ябълков Сладкиш

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *