Ябълки и Спанак

Ябълки и Спанак

Една рецепта от Здравей Книжка с Рецепти

Ябълките са едни от плодовете, които често включвам в менюто си. Те са много полезни и когато ми се яде нещо сладичко, гледам да се насоча към тях. Също така те са много добра основа за сокове и смутита – могат да се използват за база и към тях да се добавят всякакви зелени зеленчуци.

Ябълките са богати на пектин. Пектинът се числи към разтворимите фибри, свързва се с токсините в чревният тракт и ни помага да ги изчистим. Също така помага и за регулиране на холестерола. Съдържат още ябълчена и лимонена киселина, богати са на минерални вещества, както и на витамини В1, В2, С, Е, Р и РР. Ябълките се препоръчват за повишаване на имунитета, тъй като съдържат почти всички необходими на организма витамини и минерали.

Съставки:

Съставки:
2 ябълки златна превъзходна
1 голяма шепа спанак
1/2 лайм или лимон (обелен)

Добавки:
1/4 авокадо
лед

Начин на приготвяне:

Постави едната ябълка в отвора на сокоизстисквачката, след това постави обеленият лайм или лимон, натъпчи хубаво спанака и постави втората ябълка. След като изстискаш сока, може да си сложиш няколко кубчета лед в чашата, става много освежаващо! :)

Варианти:

• с 1/4 авокадо, става хубаво смути
• замени спанака с маруля, кейл, листа от цвекло или ряпа…

Ябълки и Спанак

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *