Храната като инструмент за личностно израстване Част 1

Как израстваме като личности?

Всеки от нас има своя път и начини, но винаги преминаваме през следните нива на развитие: ментално, емоционално, социално, духовно и физическо. Често сферите си влияят една на друга и заедно ни извайват като едни по-автентични и цялостни версии на нашето „Аз“. Споменавала съм го и в други публикации, срещали сте го в множество семинари, тренинги, коучинг сесии и книги – нов навик, нова невронна връзка се изгражда в рамките на 21/28/30/90 или 100 дни. Без значение на конкретната цифра, новите навици се ИЗГРАЖДАТ с времето, с нашето постоянство, а когато сме по-осъзнати и целенасочени, с нашето конкретно намерение и визия.

Т.е. Когато решим да си създаваме нов позитивен навик (например да си лягаме рано, да се храним здравословно, да записваме целите си, да спортуваме, да правим женски практики, да медитираме и т.н.) е нужно да извършваме дадена дейност минимум 21 дни. Същото е и с премахването на вреден навик – минимум 21 дни е нужно да се откажем от дадена дейност, за да създадем новата невронна връзка. При утвържденията важат същите периоди, за да приемем дадено убеждение като истина за нас и да го повярваме със сърцето си (различни автори отричат дългосрочните позитивни ползи от този метод, аз мога да кажа, че от 5 години го използвам и имам много положителни ефекти от него. Тази тема ще я разгледаме в друга публикация).

Храната като инструмент за личностно израстване Част 1Накратко, за да създадем нов позитивен навик, трябва да правим нещо 21 дни.

Наскоро се замислих как често хората започват със супер ентусиазъм и хъс, обаче в един момент шайбата ги завърта, и съвсем ненарочно, забравят да си изпълнят действието за новия навик. Знам за какво ви говоря, защото точно вчера ми се случи. Не че е нещо фатално, НО трябва да започнете броенето отново. От Ден Първи!!!

Та, в тази връзка…какво ще стане, ако вземем навик, който така или иначе имаме, и го МОДИФИЦИРАМЕ?! Аз избирам да направя експеримент с храненето… Така или иначе всеки от нас яде, ежедневно… значи поне няма да забравяме и да започваме наново :) По този начин ще комбинираме и с техниката за зареждане на желания. И нея ще ви я доразвия в друга публикация. Накратко тя е следната: Ако направя Това, ще се случи или ще получа Онова.

Сега, чисто практично, нека да видим как ще го направим.

1. Стъпка: Цел или какво ново нещо/повече искаме в живота си? Пример: Искам здраве, искам изобилие, искам нови запознанства, искам връзка, искам подобрение на финансовото състояние, искам бизнес в чужбина, искам стратегическо партньорство и т.н. Може да си формулирате и SMART цели и да си позволите повече конкретика.

2. Стъпка: Каква нова дейност ще извършвам по отношение на нашето хранене? Може би ще закусваме? Или ще се откажем от късните вечери? Може за 1 месец да се ограничим от месни или млечни продукти? Може да спрем за 1 месец пакетираните сладки неща? Или брашното, бялата захар, солта и белия ориз?

3. Стъпка: Ще поставим критерии, по които да разберем, че новият навик е вече факт. Например: Ще имаме по-добри показатели на медицински изследвания или от квантова диагностика. Ще получаваме комплименти. Ще започнем нов проект. Ще имаме нови запознанства. Какво искате да се случи, по което ще познаете, че от вашия нов навик е произтекло нещо ново? Този процес преминава по-лесно и ефективно след индивидуална консултация, защото поставяте по-ясни и мотивиращи цели, както и нови позитивни градивни действия. Освен това заедно проследяваме по-добре случилите се промени и резултати. Но с малко повече дисциплина, чудесно ще се справите и сами.

С огромна радост очаквам да споделите с мен какво ново сте решили да правите и какви промени са настъпили! Може да ми пишете в моята страничка facebook.com/kletachno.hranene.

Бъдете здрави, сияйни и осъзнати за вашето здраве, хранене и успехи!

Дени

Храната като инструмент за личностно израстване Част 1

Повече за Деница Андонова

Здравейте! Казвам се Деница Андонова и се занимавам от повече от 3 години с клетъчно хранене. Вярвам, че тялото ни е съвършен механизъм, който прекрасно може да се грижи за себе си, да се регенерира, самообновява и оздравява. Стига, разбира се, да не му пречим с лоши мисли, вредни навици, нездравословна храна и изобилие от стрес във всеки един аспект от живота ни. Знам, че всеки от нас държи ключовете към перфектното здраве и форма и че просто трябва да ги използваме. Точно това правим с хората, които ми се доверяват. Заедно успяваме да намерим идеалната комбинация от баланс на физическо, емоционално и духовно ниво посредством хранителен режим, клетъчно хранене, позитивна нагласа, медитация и релаксация, физическа активност и много други психологически инструменти и техники. Тъй като съм млада майка на прекрасно момиченце, напоследък с огромно удоволствие работя с бъдещи и настоящи майки, с двойки, които планират да си имат детенце, с цели семейства, които желаят да оптимизират здравето и баланса си. Партнирам си с множество интегративни лекари, както и с холистични специалисти. Имам огромна база от прекрасни резултати, които се запазват във времето, в широк спектър от случаи, съосновател съм на The Happy Company School - Happiness as a business model: www.thehappycompanyschool.com За мен е чест и радост да ви споделя моите знания и опит и да ви помогна по-лесно и успешно да намерите ключа към вашето красиво, здраво и балансирано тяло, да се чувствате прекрасно и да излъчвате обич към себе си. Моят призив към читателите на Здравей: Обичайте се и се грижете за себе си, за да сияете от здраве и красота и да привличате изобилие от прекрасни хора и обстоятелства в живота си. Повече информация за клетъчното хранене можете да намерите тук: https://www.facebook.com/kletachno.hranene/ и тук: www.deniandonova.com Можем да се срещнем лично в Холистичен кабинет, гр. София, ул. Три уши 9, ет. 2, ап. 4, с предварително записване на телефон: 0878207156 Предлагани услуги: Индивидуални програми за клетъчно хранене, кинезиология и енергиен баланс, вибрационна терапия с Австралийски цветни есенции. Холистичен подход за здраве, баланс и изобилие!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *