Зелен Еликсир

Зелен Еликсир

Зелен Еликсир, подходящ за любителите на кивито! Много добро не само за следобедна закуска, но и за обяд. Доста хранителна и засищаща комбинация :)

Кивито е богато на витамини – С, В1, А, Р, съдържа калий, калций, целулоза, натрий, магнезий и желязо. Повишава защитните функции на организма и е добър имуностимулатор, има антиоксидантно действие, играе роля при възстановяването на съединителната тъкан. Кивито е добро за храносмилателната система, изчистването и активизирането на организма.

Съставки – за блендер:

2 ябълки
1 голямо киви – ако е мъничко нека са 2-3
1 шепа спанак
200 мл. вода

Сложи водата със спанака в блендера и блендирай до хомогенна течност. После добави ябълките и кивито и разбъркай за около минута. И готово!

Съставки – за сокоизстисквачка:

2 ябълки
1 голямо киви – ако е мъничко нека са 2-3
1 шепа спанак

Изстискай ябълките и спанака със сокоизстисквачка. Като затиснеш спанака добре между ябълките. В блендера сложи кивито и добави сока. Блендирай за около 45 секунди 

Варианти:

• блендирай с лед ако никоя от съставките ти не е замразена
• замени спанака с маруля, кейл, листа от цвекло или ряпа…

Смутито за блендер е по-хранително, смутито за сокоизстисквачка е по-сладко.

Зелен Еликсир

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *