Здравей!

Идеята за „Здравей“ се роди някак си от само себе си и по съвсем естествен и непринуден начин. Всичко започна с промяната, която направих. Хората около мен видяха резултатите, които постигнах и непрекъснато се интересуваха какво съм направила, как съм успяла и имаха желание да им изпратя материали свързани с Джусинг-а. Аз им изпращах програмите, които съм следвала, филмите, които съм гледала, разказвах какво ме е вдъхновило и в един момент се оказа, че интересът на хората е много голям и отделям много време да обяснявам едни и същи неща на всеки.

Тъй като информацията, която четях беше на английски, което я прави недостъпна за всеки, се поразрових в българските сайтове, за да видя какво ще открия по темата. За съжаление намерих много малко информация, кратка и непълна и не открих нито един сайт, който да е специализиран само за Джусинг и здравословно хранене, да предлага по-подробна информация, да дава идеи, интересни съвети и полезни трикове.

Тогава реших, че би било добре да създам едно място, на което да споделям информацията, която научавам непрекъснато, да показвам рецептите, които правя и които намирам за интересни от други сайтове. Да дам възможност на хората, които никога не са чували за Джусинг-а, да се запознаят с него и ползите, които ни носи той, а на тези, които го прилагат, да дам възможност да споделят опита си с другите :)

Целта на „Здравей“ е да информира и вдъхновява хората, да включат повече сурова и истинска храна в менюто си.

Аз не съм медицинско лице или диетолог, не знам абсолютно всичко за всеки плод, зеленчук и храна, но непрекъснато уча нови неща и намирам много интересни и полезни статии и материали свързани със здравословното хранене и пиенето на прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци. Много приятно ми е да споделям тази информация и бих била много щастлива ако знам, че съм била полезна дори и на един човек.

Много ще се радвам, ако „Здравей“ ти бъде полезен и те вдъхнови да опиташ нещо ново, ако ти помогне да се почувстваш по-добре и те зареди с много енергия! :)

 

*Отказ от отговорностВсичката информация, която споделям, е базирана на личен опит, изводи, проучвания и наблюдения или е взета от сайт или книга, които са упоменати. Не съм специалист, диетолог или медицинско лице. Използвай предоставената ти информация както прецениш. „Здравей“ няма за цел да дава медицински съвети. Преди да започнеш каквато и да е програма или хранителен режим, моля консултирай се с личния си лекар или диетолог.

**Източници: www.enwikipedia.org | www.juicebenefits.net | www.healthalternatives2000.com | www.juicemaster.com | Hungry for Change Movie| Fat, sick and nearly dead Movie | 7lbs in 7 days Book| www.all-about-juicing.com | www.bb-team.org

10 коментара по “Проектът Здравей”
 1. Здравей,
  Много се радвам да се запозная с Проекта. Аз работя от 20 години в областа ва здраве, красота и начин на живот. Бих искала да се включа и да обединим знания и опит. Ще се радвам да се присъедините към моята страничка “ Лесно е да сме здрави “ . За 2014 година имам идеи, които може би ще Ви харесат и бихме могли да осъществим заедно.
  С много обич
  Лилиан

 2. Здравейте,
  Поздравления за сайта!
  Почитател съм на суровоядството и много рядко консумирам термично обработена храна, моята порция храна е салата с филийка хляб. месо, освен риба, организмът ми не понася.
  Опитвала съм да консумирам повече пресни сокове, но не ми се получават нещата, понеже по време на работа не мога да си ги набавям. Доволна съм,че напоследък в София има доста места, където приготвят фрешове. когато мога си купувам.
  Предлагам ви (безвъзмездно) да превеждам, когато има нужда рецепти или други материали. Ще се радвам, ако мога да помогна и с кулинарните ми впечатления от многобройни пътувания. Желая ви успех!
  Благодаря!

 3. Поздравления за невероятния сайт!Точно това ми трябваше!Вече помагаш и на мен,Бени!!!

 4. Здравейте,
  Много ми харесва сайта!
  Никога не съм имала проблеми с килограмите, но ме привлича идеята за здравословен начин на хранене.
  Тази година ( 2014) промених начина си на живот и хранене, спрях да ям месо и месни продукти. Започнах да предпочитам семена, плодове и зеленчуци и да намалих животинските.
  Тук има много интересни идеи за мен.

  1. Радвам се, че сайтът ти е от полза, Деси! Много е хубаво, когато някой, който няма проблеми с килограмите се насочи към здравословното хранене, обикновено е по-трудно :)

   Успех!
   Бени

 5. Здраве ей.!Във времето на голямата химия,високите технологии, се обръщаме към природата вече.Защо ли ?Ами за да възстановим равновесието в себе си,да имаме хармония.Какво ли търсим в естествените храни- ами чистота, енергия.И тъй като аз се занимавам с енергиите,ще се радвам да се уча от теб за чистотата от храните.Мисля , че ще си бъдем полезни и то ще е за добро.

 6. Бени, сърдечно благодаря за огромния труд, който си положила и полагаш, за да бъдеш вдъхновение за другите (и мен:). Бъди благословена в усърдието си да помагаш на нас. Дерзай и следвай пътя си нагоре!

 7. Здравей Бени.
  Чаровната ти усмивка и позитивното излъчване създават прекрасна атмосфера на чистота и положителна енергия.
  Поздравления за огромния труд,който си положила.Информацията ,която ни поднасяш е лесно достъпна,(без специализирана терминология),забавно ангажираща и много ,много
  истинска.Ще следя,ще пиша ,продължавай така.
  Бъди все така усмихната и Слънчева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *