Фантазия с Ягоди

Фантазия с Ягоди

Здравей!

Обичам ягоди! Обичам и да експериментирам с тях! ;) Разглеждала съм доста рецепти за сурови сладоледи с ягоди и по принцип се придържам към по-простичките. Те стават много лесно и честно казано няма какво да се сбърка ;)

Направи ми впечатление, че в много рецепти за суров сладолед се добавя кашу и реших да опитам. Резултатът беше задоволително добър! С голямо удоволствие си го хапнах. Е докато го снимах се разтопи доста, но и като кремче е чудесен десерт ;)

СЪСТАВКИ:

  • 2 замразени банана
  • 2 шепи замразени ягоди
  • 1/2 чаша накиснато кашу – горе долу шепичка
  • 1 сл вода или ядково мляко
  • 2 чл лукума / натурален мед / 2-3 фурми или нищо ;)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарежи бананите на кръгчета и ги замрази. Замрази и ягодите. Кашуто накисни за 3 часа. Когато решиш, че ще приготвяш сладоледа, извади бананите и ягодите от камерата и ги остави мъничко да се поотпуснат, за да не си счупиш уреда. В кухненски робот или мощен блендер (може и пасатор) блендирай кашуто с водата и лукумата (или подсладителя, който си избрал) докато получиш еднообразна паста. Извади я от робота и го измий. След това раздели бананите, защото обикновено са слепнали,  и ги добави заедно с ягодите в кухненския си робот, мощен блендер или купата, в която ще ги пасираш. Блендирай ги докато получиш еднороден крем, добави пастата от кашу, разбъркай още малко и готово! Може да добавиш нарязани парченца плод, някакви ядки, семена, мента или каквото ти хрумне.

Да ти е сладко, ягодово и лятно! :)


Разбери защо е важно да накисваме ядките преди да ги хапваме ТУК.

Фантазия с Ягоди

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *