Енергийни Хапки

Енергийни Хапки

Здравей!

Това е една изключително лесна и вкусна рецепта! Може да си приготвиш тези хапки, когато имаш нужда от повече енергия, когато ти се хапва нещо сладко и искаш да избереш здравословната опция или просто да изненадаш гостите си и да направиш празника си по-вкусен!

Съставки:

Добавки:

  • кокосови стърготини, какао, рожков или ядки за овалване

Начин на приготвяне:

В кухненски робот постави накиснатите ядки. Надроби ги докато станат ситни и приличат повече на брашно. Ако ядките ти са мокри от накисването ще станат повече като тесто, но и това е добре. След това добави фурмите, кокосовите стърготини, какаото и натрошените какаови зърна. Какаовите зърна са опция, но с тях топчетата стават по-хрупкави и наситено какаови. Разбий отново съставките докато се получи еднородна смес, подобна на тесто. Ако кухненският ти робот е по-слаб може да добавяш фурмите една по една, за да улесниш работата му. Ако използваш по-сухи фурми ги накисни за час, за да омекнат и да се раздробят по-лесно.

Готовата смес изсипи в купа и оформи топчета. Тях може да оваляш в кокосови стърготини, по-едро натрошени ядки, какао или нещо по твой избор.

Така готовите енергийни хапки съхранявай в хладилник до 5 дни. От рецептата се получават около 40 броя :)

Да ти е сладко!

Разбери защо е важно да накисваме ядките преди да ги хапваме ТУК.

Енергийни Хапки

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *