Е-диета – Интервю с Надя Петрова

Е-диета - Интервю с Надя ПетроваЗдравей, Надя! Много благодаря, че се съгласи да направим това интервю! :) Би ли представила себе си с няколко изречения? Е-диета - Интервю с Надя ПетроваИ аз благодаря за поканата, Бени! Аз съм нутриционист или с други думи казано – експерт по здравословно хранене. Мисията ми е да помагам на хората със специфични здравословни проблеми да ги превъзмогват по-лесно и да балансират организма с помощта на храна.


Знам, че вярваш, че всеки от нас е различен и тялото ни се нуждае от различни храни и напълно те подкрепям в това убеждение. Има ли обаче храни, които действат на тялото ни възпалително и различни ли са те за различните хора?


Да, за съжаление една част от т.нар. истински храни могат да действат възпалително за тялото и знанието кои точно са твоите възпалителни храни е изключително важно, за да сме здрави. Много често хората си променят храненето към по-добро, но симптомите, които са имали не отшумяват и това обикновено се дължи точно на тези храни. Това не означава, че храните са лоши сами по себе си, а просто че не са подходящи за конкретният организъм. Тоест, някои хора ги толерират добре, а други – не. Говорим за зърнените, бобовите, млечните, ядките и яйцата. Всяка една от тези храни е сравнително нова за тялото и някои организми все още не са се адаптирали към тях. Типичен пример е лактозата в прясното мляко, която е неразградима за 65% от населението на Земята. 


Има ли диета, която да ни помага да разберем кои храни действат възпалително на нашия организъм и кои не?


Да, това е Елиминационната диета, или както ще я наричам тук – Е-диетата.


Какво представлява Е-диетата?


При нея за определен период от време, 1-2 месеца, се спират възпалителните храни, за да може тялото да се успокои и изчисти, и след това при захранването се проследяват реакциите към всяка една по отделно. Е-диетата, според мен е режимът, през който трябва да мине всеки човек поне веднъж в живота си – независимо дали има здравословен проблем или не. Най-малкото, за да разбере наистина коя храна как му се отразява и след това да има информиран избор дали да я консумира или не.


При кои състояния е препоръчително да се обърнем към Е-диетата?


Състоянията са много, но ето една част, при които Е-диетата е необходимост:

 • 91% от хората регистрират подобрение след Е-диета при ревматоиден артрит – според проучване публикувано в Clinical Allergy
 • 85% от хората регистрират подобрение при чести главоболия и дори при мигренни главоболия – според проучване публикувано в The Lancet
 • 95% от хората регистрират подобрение при проблеми с жлъчката – според проучване на J.C. Breneman публикувано в Annals of Allergy
И още: 
 • 80% при кожни проблеми (акне, атопичен дерматит, екзема, псориазис)
 • 90% при стомашно-чревни проблеми (газове, подуване на стомаха, синдром на раздразненото черво, рефлукс)
 • 90% при автоимунни заболявания (Хашимото, ревматоиден артрит и др.)
 • 90% при постоянна умора и липса на енергия
 • 90% при проблеми с теглото, защото често невъзможността за сваляне на излишни килограми е свързана с нетолерантност към някоя от възпалителните храни, пропускливост на червата и чревен дисбаланс.

За кого е подходяща тя и за кого не е?


Е-диетата не е подходяща за бременни и кърмещи дами, както и за хора, които са в тежка форма на заболяване или много слаби, защото по време на нея има допълнителна загуба на тегло. За всички останали – тя е добър вариант. Ако все пак човек има съмнения дали Е-диетата е подходяща за него или не, тази седмица (30-ти юни до 3-ти юли) ще приемам обаждания всеки ден от 8 до 12 ч. на следния телефон – 0898 430880, за да го решим заедно. 


Знам, че съвсем скоро ти създаде такава диета, която всеки може да направи, дори и в онлайн вариант. И знам, че си вложила много от себе си, за да ни дадеш повече стойност и по-добри резултати. Какво още включва твоята Е-диета?


Да, опитах се да я оптимизирам, за да е максимално полезна, затова включих в нея още:

 • модул за само-диагностика, за да откриеш дали имаш дефицит на храносмилателни ензими и стомашни сокове, а от там и дефицити на ценни вещества в организма
 • елиминиране на хранителни непоносимости без да се налага да правиш скъпи тестове
 • корекция на пропускливост на червата
 • модул за само-диагностика, за да откриеш дали имаш чревен дисбаланс и корекцията му
 •  и най-важното – знанието кои храни са подходящи лично за теб и кои не
В онлайн програмата ще има още много видео, файлове за сваляне и няколко бонуса, които за момента ще запазя в тайна :))


Благодаря за отделеното време, Надя!


Ако смяташ, че Е-диетата е подходяща за теб може да се включиш в първата група, която стартира на 10-ти Юли или да направиш лична консултация с Надя Петрова.


Е-диета - Интервю с Надя Петрова


Успех! Бени

Е-диета - Интервю с Надя Петрова

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *