ДЕН 9

ДЕН 9

Здравей!

Трудно е човек да греши с банан и ананас ;) Бананас е едно изключително лесно и вкусно смути, което може да превърнеш и в чудесен сладолед ако използваш замразени съставки ;)

Бананът е суперхрана, идваща в собствената си опаковка. Богата е на калий, който е много важен за регулиране ритъмът на сърцето и кръвното налягане. Подходящ е и за хора със чревни проблеми. Също така бананът съдържа пектин, магнезий, силиций, калций, фосфор, желязо, мед, цинк.

СЪСТАВКИ:

  • 1 шепа спанак – 50 гр
  • 1/4 ананас
  • 1 банан
  • 150 мл вода

В блендер постави спанака и водата и блендирай до хомогенна течност. След това добави банана и ананаса и блендирай 30 секунди.
Може да замразиш банан и ананаса на кубчета, ще стане много хубав сладолед, ако се наложи добави още малко вода. Също така може да си добавиш някакви семена или фурми.

ВАРИАНТИ:

• замести спанака с коприва, рукула, лапад, листа от цвекло, листа от целина…
• добави чиа или други семена

ДЕН 9

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *