Ден 30

Ден 30

Здравей!

Това е една вкусна зелена награда за всеки, който е приел 30 Дневното Здравей Зелено Предизвикателство и го е изпълнил! С това смути искам да кажа БРАВО на теб!

Спанакът е богат на белтъчини, въглехидрати, витамините А, В1, В2, В6, РР, С и К. Има високо съдържание на фолиева киселина и минералите – натрий, желязо, фосфор, йод, калций, калий, магнезий, манган и мед.

Банана е суперхрана, идваща в собствената си опаковка.Богата е на калий, който е много важен за регулиране ритъмът на сърцето и кръвното налягане. Подходящ е и за хора със чревни проблеми. Също така бананът съдържа пектин, магнезий, силиций, калций, фосфор, желязо, мед, цинк.

Авокадото съдържа витамините Е, С, В5, В6, В9 и е добър източник на витамин К. То е богато на омега 6, мед и калий. Източник е на полезни мазнини, протеин и фибри. Авокадото има противовъзпалително действие, регулира нивата на кръвната захар, подобрява имунната система, подобрява кожата, повишава усвояването на полезни хранителни вещества, намалява нивата на лошия холестерол и освежава дъха.

СЪСТАВКИ:

  • 1/2 манго
  • 1/2 банан
  • 1/4 авокадо
  • 1 шепа спанак – 50 гр
  • 250 мл вода
  • 2 фурми

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В блендер постави нарязаното манго, банан, авокадо, спанака, фурмите и водата. Блендирай до готовност и се наслади ;) По възможност използвай замразено манго или банан.

ВАРИАНТИ:

• замести спанака с друг листен зеленчук

Ден 30

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *