ДЕН 24

ДЕН 24

Здравей!

Много подходяща рецепта за любителите на кивито ;) Ако търсиш нещо свежо с интересен и летен вкус, това е твоето смути!

Кивито е богато на витамини – С, В1, А, Р, съдържа калий, калций, целулоза, натрий, магнезий и желязо. Повишава защитните функции на организма и е добър имуностимулатор, има антиоксидантно действие, играе роля при възстановяването на съединителната тъкан. Кивито е добро за храносмилателната система, изчистването и активизирането на организма.

Макар и в малко количество краставиците съдържат много от витамините, от които се нуждаем дневно – витамини А, В1, В6, С и D, също така съдържат калций, магнезий, калий и силиций. Краставицата е добра за хидратиране на тялото, освежава и се отразява добре на кожата и има антиоксидантно действие.

СЪСТАВКИ:

  • 1/3 краставица
  • 3 кивита
  • 2 фурма
  • спанак – 50 гр
  • 150 мл вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Постави спанака и водата в блендер и блендирай до хомогенна смес. Добави нарязаните краставица, кивита, фурми и водата. Блендирай до готовност.
При желание може да добавиш замразено киви, както и да добавиш още няколко фурми.

ВАРИАНТИ:

  • замени спанака с друг листен зеленчук
ДЕН 24

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *