ДЕН 19

ДЕН 19

Здравей!

Името на това зелено смути само говори за притежателя си ;) Свежко е изключително свежо и приятно смути, което ще ти даде тонус и ще те зареди с положителни емоции ;)

Магданозът съдържа калций, фосфор, желязо, натрий, калий, витамини А и С, магнезий. Магданозът има високо съдържание на минерални соли, което помага за бързо неутрализиране на киселинността на кръвта и я прави по-алкална.

Макар и в малко количество краставиците съдържат много от витамините, от които се нуждаем дневно – витамини А, В1, В6, С и D, също така съдържат калций, магнезий, калий и силиций. Краставицата е добра за хидратиране на тялото, освежава и се отразява добре на кожата и има антиоксидантно действие.

СЪСТАВКИ:

  • ½ връзка магданоз
  • ½ краставица
  • 1 узрял банан – замразен
  • 2 портокала
  • 1 чл чиа семена

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Със сокоизстисквачка, цитрус преса или на ръка изстискай портокалите. В блендер постави нарязания магданоз, банан, краставица и чиа семена, добави сока от портокалите и блендирай за около 45 секунди. Ако имаш възможност използвай замразен банан за по-добър вкус :)

ВАРИАНТИ:

  • добави листен зеленчук
  • замени чиа семената с други семена или ядки
ДЕН 19

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *