Дар

Дар

Здравей!

Отново сме на есенна тема и един от главните герой в тази рецепта е вкусният Нар! Освен, че е много вкусен той е и изключително полезен, спокойно може да го наречем витаминозна бомба. Нарът съдържа калций, фосфор, желязо, натрий, калий, малки количества витамин А, много витамин С и магнезий. Той засилва имунната система, богат е на много антиоксиданти, намалява лошия холестерол, понижава кръвното налягане, има противовъзпалително действие и стимулира кръвообръщението. Предотвратява задържането на течности в организма, облекчава спазми и диария, помага при сърдечно съдови проблеми, ниско калоричен е.

Цяло съкровище! Възползвай се докато го има по пазарите – направи си сок, смути или вкусен десерт :)

СЪСТАВКИ:

  • 1 нар
  • 5-6 мандарини
  • 5-6 листа мента

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Изстисквай със сокоизстисквачка мандарините, ментата и нара. И май е това ;) Наслади се на приказния и свеж вкус!

Най-лесния начин за изронване на зрънцата на нара е да направиш леки разрези по кората и в купа с вода да го разчупиш и изрониш. Става много бързо и няма цапане ;)

Дар

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *