6 начина да започнем да се чувстваме прекрасно

Тук са няколко практически стъпки, които ще ни помогнат да осъзнаем и след това да преодолеем някои навици или препядствия, които ни пречат да се чувстваме прекрасно.

Да оставим…

6 начина да започнем да се чувстваме прекрасноНеобходимо е да се свързваме и да се концентрираме върху положителните и духовните ни аспекти, правейки ги основа за нашата промяна и познание. Обаче като практични оптимисти, ние трябва също да бъдем честни спрямо нашите личностни предизвикателства и препятствия, които трябва да преодолеем, ако сме честни спрямо нашето желание да се чувстваме прекрасно и да правим другите да се чувстват прекрасно.

За да посрещнем и отстраним повтарящата се блокировка или болка или скръб, внимателно да приложим следващите 5 лесни стъпки:

1. Осъзнай

Осъзнай, че имаш едно повтарящо се безредие или проблем. Признай пред себе си, че нещо в теб го прави да се повтаря, независимо от човека или ситуацията, която пробужда реакцията. Например: вие може да се чувствате неоценени, използвани и неспособни да намерите сътрудничество от друг; можете да имате парични проблеми или да се чувствате отхвърлен или гневен. Тук не става на въпрос да прехвърляме вината върху другите или върху обстоятелствата. Става на въпрос да осъзнеам, че всичко добро или лошо започва от самия мен. Това ви носи огромна свобода, защото знаете, че вие имате всички вътрешни ресурси да разрешите всичко, което се корени във вас.

Въпреки че може да търсите сътрудничество от другите, в крайна сметка вие ще свършите това, което трябва да бъде свършено от вас. Осъзнайте, че източника на болка изисква промяна във вашето отношение, мисли и/или разбирания. Когато вие поемете тази отговорност ще спрете да се чувствате виновни и в замяна на това ще се чувствате свободни да изберете на къде искате да вървите и в коя посока да поеме вашия живот.

Честността към себе си никога не ви прави да се чувствате виновни. Напротив честността ви прави да се чувствате прекрасно, защото в крайна сметка вие имате смелостта да видите себе си и имате вярата, че чрез постоянството на позитивните ви мисли вашият свят ще се промени към по- добро.

2. Открий

Открий грешката дълбоко в теб като същевременно поддържаш осъзнатостта за своята същност – че аз, душата съм тези първични качества на спокойствие, чистота, любов и щастие. В моето първично състояние аз съм свободен и балансиран. Сега аз просто трябва да си спомня това състояние и да се завърна към него.

От позицията на вашата първична доброта ще се появи желанието и безстрашието, които ще ви улеснят да откриете ясно грешката, която ви спира да се чувствате прекрасно.

3. Дистанцирай се

6 начина да започнем да се чувстваме прекрасноСлед като сте открили грешката дистанцирайте себе си от нея. Вие може да направите това с увереността, знаейки вашето първично и истинско състояние. „Аз не съм грешката, която виждам, аз я приемам и я разбирам, но аз не се идентифицирам с това което виждам, каквото и да е то”. Това дистанциране създава здравословно пространство, защото когато съм честен аз не мога да бъда въвлечен в грешката или да се чувствам безполезен, виновен или засрамен. Осъзнавайки, че блокировката трябва да отпадне, аз търся Хирурга, който може да я оперира. Аз желая да възстановя своето духовно и емоционално здраве и да се чувствам прекрасно отново.

4. Дай

Дайте вашата грешка на Хирурга да я оперира. Заедно с ваш Баща, Майка, Учител и Приятел, Бог също е Хирургът, който е специализиран в премахването на онези неща, които ви правят да се чувствате зле.

Той е технически напреднал хирург, защото Той не премахва чрез рязане, а чрез разтваряне. Както оставяйки кубче лед на слънцето то просто се разтваря. Толкова е лесно. Обаче за да се получи лесно това разтваряне вие трябва да сте взели дълбоко решение. Вие трябва да сте се отказали от блокировката и да сте решили честно, че не я искате повече. Например: ненавистта, която е продължавала с години; навика да критикуваш и обсъждаш, който е отчуждил толкова много хора; постоянното чувство на страх, което осакатява всички инициативи.

Операциите обикновено не са приятни, но когато имаме упойка и вярваме в хирурга те не са неприятни. Упойката от божествената любов и от вярата в опитната и нежна ръка на Хирурга преодолява нашата нерешителност. Операцията приключи, може да вървите напред. Може да има малко болка под формата на страх и стари нужди може да се появят отново, но операцията е успешна дори когато се изисква да полагате известно внимание за напред.

5. Полагай внимание

Не позволявайте никакви микроби под формата на стари желания или страхове да се върнат и да възобновят процеса. Иначе вие ще се инфектирате и разболеете отново. Тъй като желаете да останете здрави, бъдете внимателни и питайте Хирурга за съвети относно как да се запазите свободни и чисти.

Преодолели всичко това, вие се чувствате прекрасно – вашето загубено самоовладяване се е възвърнало. Вие не сте вече жертва или марионетка на вашата стара същност, на другите или на обстоятелствата.

6. Значението на тишината

За да започнем да се чувстваме добре ни е необходима карантината на тишината. Пространството на беззвучието – дори желанието за него – са разрушени от вътрешната празнота, която изисква да бъде изпълнена с шум и емоции, които макар и повърхностни задържат празнотата на разстояние. Многообразието на шумове и стимулиращи емоции създават миража, че живеем и се чувстваме прекрасно. Състоянието на тишината ни обучава, помагайки ни да разберем, че мълчанието има неизмерима стойност за възстановяване на здравето както на нашите емоции така ина нашите мисли.

Тишина означава изключване, прекъсване на многобройните контакти, които поглъщат нашата енергия: проблеми, безпокойства, желания, страх и претоварване. За да се освободим бързо от всички тези изчерпващи контакти, ние трябва да станем интроспективни и мълчаливи. Това води до обновление на нашите мисли.

Всяка мисъл, която създаваме е енергия и произвежда свой собствен поток, който може да бъде както положителен така и отрицателен. В мълчание аз навлизам навътре в себе си и се свързвам със спокойствието, което е моята автентична същност и се стабилизирам в мисълта за това автентично спокойствие. И така постепенно аз започвам да се чувствам прекрасно. Този поток от автентично спокойствие ме освобождава от товари и страхове.

Необходими са само няколко секунди на концентрация за да се свържа със себе си – душата и да освободя този поток на извисяване. Може да се практикува много пъти през деня и то само за около 10 до 20 секунди всеки път. Така се изгражда една добра връзка както с моя разум така и с времето.

И така след един активен ден, след като сме направили много паузи за по няколко секунди мълчание, ние няма да се чувстваме уморени и така ще продължаваме да се чувстваме прекрасно. 

Из „Чувствам се прекрасно“, Дади Джанки


6 начина да започнем да се чувстваме прекрасно

6 начина да започнем да се чувстваме прекрасно

Повече за Стояна Кирова

Стояна е автор и управител на холистичната платформа iamhouse.bg. Маркетинг и PR специалист с богат опит в медиите и рекламата. Има обширни интереси и знания в сферата на холистичния начин на живот, а най-голямата й цел е да прави от всеки ден най-добрия и да вдъхновява всеки, който иска да живее живота на мечтите си - да го направи :)
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *