Чуй гласа на тялото си

Родена съм във времето на антибиотиците. Всички мои връстници знаят какво е пеницилин и гентамицин и ясно си спомнят болката от проникването на иглата в крачето. Рецептите, които баба ми упорито се опитваше да прилага, бяха окачествени като бабини деветини и всяко мое разболяване беше съпътствано от светлата вяра, че синтетичните лекарства са най-добър приятел. Минаха доста години, докато успея да погледна на тялото си като на приятел и като на гениално разработен инструмент, който може да се регенерира и самолекува. То реално е вълшебно, стига да си достатъчно отворен, за да можеш да чуеш гласа му и да си достатъчно умен, за да го последваш. Преди няколко дни попаднах на прекрасна публикация по темата в spisanie8.bg, която от тогава стои отворена на компютъра ми. Тази сутрин разбрах защо – просто искам да ви я споделя.


Аз съм тялото ти… чуй ме

Чуй гласа на тялото си1) Изглеждам така, както ти мислиш за мен. Моля те, мисли за мен, като за красиво тяло, и аз ще съм такова.
 
2) Когато мислиш за болести и се опитваш да ги откриеш в мен, се налага да се подчинявам на мислите ти и започвам да боледувам.

3) Когато отделяш твърде много време на мисли, които предизвикват у теб негативни емоции, аз също започвам да боледувам. Защото скъпоценната жизнена сила се хаби за тези мисли.4) Когато мислиш за радостни неща, аз разцъфвам и се подмладявам пред очите ти.

5) Моите резерви и възможности са много големи. Просто ми повярвай. Мога да се регенерирам, да възстановявам целостта на някои органи и тъкани напълно. Мога да оздравея дори когато лекарите ми слагат нелечима диагноза. Помогни ми с желанието си и вярата в моите възможности.

6) Така съм направено, че мога да функционирам столетия. Защо още на 35-40 години започваш да мислиш заостаряване? Ти ме състаряваш с мислите си. Защото във вашето общество цари заразна програма, която твърди, че 100 години са предел.

7) Когато възнамеряваш нещо да хапнеш, поне понякога ме попитай какво искам аз. Ако се научиш да ме чуваш, винаги ще ти отговоря. И това ще ни е само от полза. А ти употребяваш храната на автопилот или начетен с поредните умни книги.

8) Още веднъж искам да кажа за Красотата. Не ме тъпчи с всякакви таблетки, със силикон, ботокс, акрил, гелове. Мога да съм красиво и без всичко това. Просто ми помогни. И аз с радост ще приема формите, които са ти нужни и харесваш.

Чуй гласа на тялото си9) Много обичам да се разхождам на чист въздух. Да плувам. Да потичам. Да танцувам. Харесвам масаж. Секс. Занимания, които ти доставят радост. А ти седиш с дни пред компютъра и пред телевизора…

10) Аз ти вярвам. И ако ти след изядено парче торта мислиш, че ще напълнееш, аз реализирам мисълта ти и напълнявам.

11) Много те обичам. И много ми се иска да чуя от теб думи на благодарност и любов. Поне понякога… Но и да не го направиш, все едно – обичам те безусловно.Аз, твоето тяло, твоята Вселена. И ти си също част от Огромната вселена.

Благодарно съм, че всичко е точно така както трябва да бъде.

Благодаря, че ме изслуша.

Благодаря ти… аз съществувам само защото ти си пожелал това. И съм такова, каквото ти искаш да ме виждаш. Хайде да си помагаме.

С обич:

Твоето тяло.

Ами аз започвам – Благодаря ти, мое тяло, че си здраво и хармонично, че износи и роди детето ми и че имаш силите и владееш тайнството да го направиш пак. Обещавам следващия път като те видя в огледалото да ти кажа колко си красиво, а днес да те разходя подобаващо. Обичам те!

Сега е ваш ред :)


Тази статия е написана от Елена Димитрова-Ангелова | Повече за нея можете да научите тук: http://mechtazabebe.com/

Чуй гласа на тялото си

Повече за Елена Димитрова-Ангелова

Здравейте, аз съм Елена и все по-често името ми върви с добавката „Мечта за бебе“. Сигурно е нормално, след като имам сайт, фейсбук страница и ежеседмична TV рубрика с това име. Усещам се на пътя и в мисията си в това да подкрепям хората, които имат препятствия по пътя към зачеването и износването на дете. Правя индивидуални консултации и семинари, посветени на „бебешката“ тема, както и такива, свързани със взаимоотношения и личностно развитие. От практиката си знам, че обикновено трите неща вървят заедно. Липсата не бебе може да те обърне с хастара навън и да е началото на пътя към себе си, към човека до теб, към по-добрата ти версия. Вярвам, че е нужно да се грижим за радостта, удоволствието и удовлетворението си и да не отлагаме живота си за „когато бебето дойде“. То е само черешката на тортата и останалите съставки са наша грижа. Магистър – психолог съм, дипломиран в СУ „Св. Климнт Охридски“. Завършила съм сертификационен курс по Хипноза към БАХХ, обучение по Ериксонова Хипноза. Работя по метода Усъвършенствана Енергийна психология. (Advanced Energy Psychology – EDxTM), съчетаващ приложна кинезиология, работата по меридианите и когнитивна терапия, с цел ефективно справяне с психологически проблеми. Имам сертификат за треньор по личностно развитие, дипломи на магистър-културолог, журналист и даже педагог – и не, не съм ги купувала Продължавам с обученията и с психотерапевтичните тренинги, семинари и конференции. Правя всичко това, водена от желанието си да откривам нови светове и да комбинирам знанията си в индивидуален подход към всеки, потърсил професионалната ми подкрепа. Убедена съм е, че когато някой осветява пътя пред теб, е много по-лесно да вървиш по него, a получената на време яснота може да ти спести години на лутане. Всички ние носим мъдростта и знанието в себе си, остава да възстановим достъпа си до тях.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *