Чиа Целувка

Чиа Целувка

Здравей!

Впусни се във вкусното приключение наречено Чиа пудинг ;) Това е една изключително приятна и свежа рецепта, която може да се превърне в чудесен старт за деня ти! Освен с плодовете, които съм добавила може да се направи с всякакви плодове, семена или ядки. Изобщо дава голямо поле за импровизация ;)

Чиа семената са познати като суперхрана, свързват ги с прилив на енергия и повишаване на издръжливостта на организма. Съдържат големи количества калий, натрий, калций, фосфор, цинк и манган. Богати са на фибри и антиоксиданти

Употребата на чиа контролира нивото на кръвната захар, засилва имунната система и подобрява работата на стомашночревния тракт, помага за регулиране на теглото и подобрява паметта.

Съставки:

  • 1 чаша ядково мляко (конопенобадемово, овесено или друго)
  • 4 сл чиа семена
  • 1 чл канела
  • 1 чл натурален мед / агаве / кленов сироп / няколко капки стевия или без подсладител
  • 1 праскова
  • 1 шепа малини
  • пчелен прашец на вкус

Начин на приготвяне:

В стъклен буркан или по-голяма чаша/купичка изсипи около 200-250 мл ядково мляко. Към млякото добави 4 супени лъжици чиа семена и 1 чл канела и някой от изброените подсладители. Разбъркай добре. Ако е в буркан разклати буркана добре и го прибери в хладилника. Ако е в чаша – сложи фолио от горе и постави в хладилника. След около 1 час разбъркай отново или разклати. И така остави да престои през нощта (в хладилника). На сутринта или през деня изсипи чия пудинга в чаша и добави малините, нарязаната праскова и пчелния прашец :) (или каквито добавки пожелаеш).

Да ти е сладко!

Чиа Целувка

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *