Червено съкровище

Червено съкровище

Здравей :)

В студените зимни дни за теб имам едно много зареждащо червено съкровище!

То хем ще те зареди, ще ти донесе много енергия и ще влее сила в теб, хем ще помогне на тялото ти в изчистващите процеси.

Това съкровище съдържа незаменими ценни съставки!

Морковите са много, ама много полезни! Те са богати на витамини А, В1, В2, В3, В6, С, Е и К. Съдържат следните минерали – калий, желязо, калций, магнезии, фосфор, натрий, сяра, хлор и хром. И са един от най-добрите източници на бета каротин. Сокът от моркови е пълен с полезни хранителни вещества и много антиоксиданти.

Ябълките са богати на пектин. Пектинът се числи към разтворимите фибри, свързва се с токсините в чревният тракт и ни помага да ги изчистим. Също така помага и за регулиране на холестерола. Съдържат още ябълчена и лимонена киселина, богати са на минерални вещества, както и на витамини В1, В2, С, Е, Р и РР. Ябълките се препоръчват за повишаване на имунитета, тъй като съдържат почти всички необходими на организма витамини и минерали.

Червеното цвекло е истински зимен дар. То спомага за изчистването на черния дроб, жлъчката и далака. Магнезия, който съдържа спомага за доброто състояние на кръвоносните съдове и не позволява образуването на тромби. Съдържа сапонини, които се свързват с холестерина в червата в трудноусвоим комплекс и така се изхвърля от организма. Това са малка част от ползите му.

Предлагам ти тази чаша – пий я с наслада и здраве!

СЪСТАВКИ:

  • 1 средна глава цвекло
  • 2 моркова
  • 1 червена или зелена ябълка
  • 1 лимон
  • 5 мм резен джинджифил

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Всички съставки се изстискват със сокоизстисквачка.


Червено съкровище

Червено съкровище

Повече за Марти от Здравей

Здравей :) Казвам се Марти и за мое най-голямо щастие съм част от проекта Здравей! Занимавам се с публикуване на статии и материали, свързани със здравословен и позитивен начин на живот. През последните няколко години стремежът ми към здравословен начин на живот се превърна в голяма моя любов и съм много щастлива, че благодарение на Здравей мога да помогна и на теб по пътя към здравето! Много усмивки и любов от мен, Марти
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *