Червена Лещичка

Червена Лещичка

Здравей, здравей!

Лещата е нещо много, много вкусно и много разнообразно :) Аз винаги съм яла един вид леща – от тази кафявата, разбира се много ми е харесвала и ще продължавам да си я хапвам, но тази година за мое щастие преоткрих лещите! Разбрах, че има много и различни видове и всяка носи своя различен и плътен вкус. ;)

Освен, че е вкусна лещата има и много полезни качества. Тя е източник на сложни въглехидрати, висококачествен растителен протеин и много фибри. Хапвайки леща може да се нахраним от по-малко количество калории и да сме сити по-дълго време.

И така, експериментирайки с различни видове лещи и подправки се получи следната рецепта, предполагам не е нещо ново, но пък се прави много бързо и е изключително вкусна ;)

СЪСТАВКИ:

  • 1 чаша леща
  • 1 литър вода (ако искаш да е по рядка – 1.5 литра)
  • 1 голям домат или 2 средни
  • 2-3 моркова
  • 1/4 чл индийско орехче
  • 1/2 чл кориандър
  • 1 чл риган
  • малко хималайска сол – на вкус
  • 1 сл зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Начина на приготвяне естествено си е моя импровизация, която цели простота и липса на всякакви запръжки :)

В тенджера сложи водата и мазнината и изчакай водата да заври. След това добави ситно нарязаните моркови, домати и червената леща. Намали котлона за да ври леко и вари 20-25 минутки или докато лещата е готова. Пет минутки преди да изключиш добави подправките и разбъркай. След като лещата е готова я пасирай с пасатор, блендер (изчакай малко да изстине) или я сервирай така.

Да ти е много, много вкусно!!! ;)

Червена Лещичка

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *