5 здравословни навика, с които да започвате деня

Всички са чували, че има нещица, които са наистина полезни да се правят рано сутрин. Сигурен съм ,че може да се напише много дълъг списък с точки по темата, но специално в тази статия аз искам да напиша няколко много прости и лесни неща, които съм изпробвал лично. Сега ще споделя с вас резултата и личното ми мнение за всяко нещо от списъка.

1. Ставайте рано

5 здравословни навика, с които да започвате деняТова е нещо простичко с изключително много привилегии, повече дори отколкото може да си представите. Ако лягате на време, рано сутрин тялото е добре отпочинало, мозъка е спокоен и вие сте напълно възстановени. Това е времето, когато вие сте най продуктивни, когато го сравним с останалата част на деня. Това е перфектното време да направите няколко простички неща, които са изключително полезни за вас и ще ви се отплатят сериозно във времето. Според много изследвания е доказано, че 8 часа сън са напълно достатъчни. Трудната задача е да си легнете рано. Аз лично се справих с проблема, като преживях един ден изключително недоспал и на следващия си легнах рано и така завъртях нов цикъл. Опитайте да си лягате най-късно в 23:00ч. И без това тялото след 22:00 е достатъчно изморено и мозъка е натоварен с нещата от изминалия ден. Поради тези факти вие не сте дори на половина толкова продуктивни, колкото сутрин.

2. Пийте топла чаша с вода и лимон всяка сутрин на гладно

5 здравословни навика, с които да започвате деняНе случайно топлата чаша вода с лимон сутрин е станала толкова комерсиален съвет за всички, които искат да направят нещо полезно за себе си и се чудят откъде да започнат. Сутрин когато се събуди човек се нуждае от малко време и организма да се събуди и да заработи на пълни обороти. Топлата вода задвижва организма защото, не се налага организма да хаби енергия, за да я затопля до температура равна на телесната и многократно по-бързо се усвоява, като помага да заработят всички органи и процеси много по-бързо. Като добавим лимон вече правим водата алкална. По този начин помагаме на организма връщайки му естествените съмовъзстановителни и детоксикиращи сили, също и регулира pH на организма. След около месец ми направи силно впечатление, че кожата на лицето ми изглежда по-различно. Лицето ми беше по светло, а кожата по мека. Торбичките под очите почти бяха изчезнали, но те така или иначе са трудни за премахване без регулярен сън. Има още много ползи, но смятам, че за начало това е достатъчно стимулиращо.


5 здравословни навика, с които да започвате деня


3. Спорт

5 здравословни навика, с които да започвате деняТялото не е създадено да бъде неподвижно. Всички знаем, какво се случва, когато тялото се обездвижи. Всички мускули започват да отслабват, следователно хората трябва да тренират всяка част от тялото си, ако искат да бъдат здрави за по-продължителен период от време. В наши дни има много видове спорт, но спортовете, които тренират цялото тяло  не са толкова много. През годините опитах много спортове докато намеря този, който ми пасва най-добре. Опитах, тенис, фитнес но тичането за мен е най-добрия от всички. Ползите са толкова много, че една статия отделена само за тичането може би няма да е достатъчна. Вярно не тренира горната част на тялото. Но за сметка на това малкото мускули, които остават не тренирани, като рамене, ръце и гърди са изключително лесни за поддържане при това в домашни условия. Така или иначе не се сещам да ви предложа друг спорт с дори на половина толкова много здравословни ползи. Важното е да намерите вашият спорт и сутрин да инвестирате поне по 30-тина минути във вашето тяло. Защо сутрин, защото сутрин е хладно и много по-трудно да прегреете. Парковете са празни, фитнес залите също. Метаболизма също ще се ускори изключително бързо. Друга причина е че, лед работа, когато сте изморени на тялото е в пъти по-трудно.

4. Закусвайте здравословно


5 здравословни навика, с които да започвате деняЗакуската е едно от най-важните яденета за деня специално в здравословния начин на живот. Меридиана на стомаха е най-активен от 07:00 до 09:00 поради тази причина не се притеснявайте, да хапнете изобилно. Ето защо не бива да я пропускате. Моят съвет за закуска е да си направите смути, фреш или пресен сок с овесени ядки. Изключително полезни неща, като във всичко се съдържа огромно количество витамини и минерали, в смутито и фибри. Може да погледнете нашата секция вкусно и да почерпите вдъхновение в случай на нужда

5. Визуализирайте всяка сутрин по 5-10 минути

Визуализацията е езика на вашето подсъзнанието. Много полезно е да визуализирате някоя част от живота ви, в която искате подобрение. Достатъчни са няколко минути на ден. Обич, връзки, работа, пари, каквото пожелаете. Всичко което трябва да направите е да седнете спокойни на тихо място и да започнете да си представяте, че вашето желание вече се е сбъднало. Правете това упражнение сутрин, когато умът ви свеж и още необременен от ежедневието. Друга причина да го правите сутрин съдейки по моя опит е да не заспите : ). Обещавам ви, че след около месец, ако не и по-рано ще забележите сериозно подобрение в желаната сфера.


5 здравословни навика, с които да започвате деня


Източник: sunrisinglife.com | Повече за тях можете да научите тук: http://sunrisinglife.com/

5 здравословни навика, с които да започвате деня

Повече за Марти от Здравей

Здравей :) Казвам се Марти и за мое най-голямо щастие съм част от проекта Здравей! Занимавам се с публикуване на статии и материали, свързани със здравословен и позитивен начин на живот. През последните няколко години стремежът ми към здравословен начин на живот се превърна в голяма моя любов и съм много щастлива, че благодарение на Здравей мога да помогна и на теб по пътя към здравето! Много усмивки и любов от мен, Марти
4 коментара по “5 здравословни навика, с които да започвате деня”
    1. Здравей :)

      Статията е написана от нашия гост-автор Петър от sunrisinglife.com, аз само съм я качила в сайта :)

  1. Съветите са чудесни, но за съжаление не съвсем приложими поне за мен. Сутрин тръгвам за работа в 7.00 ч. и колкото и рано да стана, няма как да се справя и със спортуването, закуската и визуализацията.

    1. Здравей :) Не е нужно да правиш всичко в един ден, можеш да ги редуваш ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *