5 малки тайни, с които да бъдеш във форма тази пролет!

5 малки тайни, с които да бъдеш във форма тази пролет!Здравей! :)

Пролетта е тук и вече ни кани да се събудим и да покажем голямата си усмивка на слънцето ;)

Обичам много слънцето, обичам аромата на цъфнали дръвчета, а още повече обичам да се наслаждавам на този прекрасен сезон! Разбира се без енергия това се получава трудно. И ако пролетната умора вече те преследва, имам няколко ценни съвета за теб, с които да й се изплъзнеш ;)


5 малки тайни, с които да бъдеш във форма тази пролет! 1. Пий вода с лимон сутрин и повече вода през целия ден

Когато се събудиш сутрин, може да дадеш един добър старт на деня си, като изпиеш чаша хладка вода със сока на половин лимон. Водата с лимон има много хубаво въздействие върху тялото – подобрява храносмилането, изчиства тялото, стимулира имунната ти система, дава ти енергия и ти помага да намалиш теглото си. Лимоните са много богати на фибри, пектин и витамин С, който пък ще накара кожата ти да засияе ;)

Водата е много важна за нас, хубаво е да пием достатъчно, за да функционира тялото ни добре. Водата ни помага да изчистим отпадъчните продукти, които произвежда тялото ни, като стимулира потенето и уринирането. Освен да изчистим токсините тя ни помага и да намалим складираните мазнини! ;)


5 малки тайни, с които да бъдеш във форма тази пролет! 2. Избирай най-доброто за себе си – храни се с качествена храна

Да се храниш балансирано и здравословно не е толкова трудно. Единственото, което трябва да направиш е да кажеш НЕ на боклучивата храна. Избягвай или премахни изцяло храни съдържащи захар, бяло брашно, подобрители, оцветители, газирани напитки, алкохол. Намали млечните или напълно ги изключи – от тях избирай кисело мляко, кефир, извара. Намали приема на зърнени храни, като ако си почитател на хлебните изделия, избирай такива с квас и не ги хапвай на всяко хранене, тялото ти няма нужда от тях ;)

Ще кажеш, но няма да има какво да ям! Разбира се, че има, остават ти хиляди неща. Най-лесният начин е не да спираш всичко наведнъж, а да започнеш да добавяш качествена храна всеки ден към менюто си, така тя с времето ще измести боклучивата по много елегантен и безболезнен за теб начин ;)


5 малки тайни, с които да бъдеш във форма тази пролет! 3. Увеличи приема на плодове и зеленчуци и се храни редовно

Възползвай се от всички сезонни плодове и зеленчуци! ;) Всеки сезон предлага своите съкровища, които ни дават всичко, от което имаме нужда.

Плодовете и зеленчуците са богати на фибри, витамини, минерали други ценни хранителни неща. Хапвайки ги често ще осигуриш на тялото си всичко, от което има нужда. Ще помогнеш на тялото ти да се изчисти и заработи много по-добре, а то със сигурност ще ти се отблагодари!

Храни се редовно и не пропускай хранения. Започни да закусваш редовно, не пропускай обяда, наслаждавай се на следобедната закуска и вечерята. Покажи на тялото си, че искаш да се погрижиш за него, че редовно мислиш за неговото добро и му създай навици. След като види, че имаш сериозни намерения, то само ще ти подсказва кога иска храна и точно от какво има нужда.

Просто му дай малко време, за да види, че наистина искаш да му даваш качествена храна, с която то да работи на пълни обороти :)


5 малки тайни, с които да бъдеш във форма тази пролет! 4. Прави редовно упражнения и се разхождай

Може да са 15 минутки през деня, но ги отдели за себе си и направи някакво упражнение – изкачвай стълби, клякай, прави коремни преси, правете йога или просто излез навън и се разходи!

Телата ни обичат да се движат, те не са създадени да стоят на едно място. За това нека си направим услуга и се опитаме колкото се може по-често да ставаме, да се раздвижваме, да ходим, да тичаме ;)
5 малки тайни, с които да бъдеш във форма тази пролет!Знаеш ли, че лимфната ни система е много важна за имунитета ни. Тя представлява една мрежа, по която минава лимфата, която е три пъти повече от кръвта. Лимфата пречиства организма ни отвътре, тя изнася отпадъците от обмяната на веществата извън тъканите и органите ни. Ако лимфната система се задръсти може да причини наднормено тегло, болки в кръста, синузит, артрит, отоци, алергии и липса на енергия.

За разлика от кръвоносната система, където сърцето изпомпва, тук няма какво да изпомпва лимфата. Ние трябва да се грижим за добрата циркулация и това става само чрез движение и дълбоко дишане. ;)


5 малки тайни, с които да бъдеш във форма тази пролет! 5. Мисли позитивно, смей се и се радвай на живота!

Научи се да обичаш себе си и да създаваш позитивна енергия вътре в тялото си! Това става с положително мислене. Тялото ни е много чувствително и когато мислим лоши неща променяме цялата вътрешна среда и химия и ставаме много по-податливи на болести. За това е добре да си казваме хубави думи, да пазим тялото си чисто и вместо да се товарим с лошо мисли и да не се харесваме, просто да бъдем добри и да визуализираме нашето красиво и мечтано тяло ;)

Това ще ни направи много по-щастливи, много по-уверени, усмихнати и здрави! Реалността, която ни заобикаля е плод на нашите мисли, така че внимавай следващия път какво ще избереш ;)


5 малки тайни, с които да бъдеш във форма тази пролет! 6. Бонус! Стани част от Голямото Пролетно Презареждане на Здравей! :)

Ако се чудиш от къде да започнеш, ако мислиш, че е трудно и няма да се справиш, те каня с най-голямо удоволствие в Голямото Пролетно Презареждане! Това е една лесна и забавна 7 дневна програма, която е напълно БЕЗПЛАТНА!!!

С тази програма ще те преведем стъпка по стъпка през целия процес, ще ти предложим упражнения, вкусни рецепти и разбира се огромна подкрепа от над 22000 души, които вече решиха и направиха своята първа крачка към по-балансиран и щастлив живот! ;)

Включи се и ти ;)

Искаш ли тази пролет да почустваш лекота и свежест? Искаш ли тази пролет да се гордееш със себе си? Искаш ли тази пролет да направиш нещо добро за тялото си? Искаш ли тази пролет да кажеш ДА на енергията? Искаш ли да запомниш тази пролет с най-доброто, което си направил за тялото си?

Твоето тяло мечтае да бъде здраво, стройно, красиво и енергично! Какво правиш по този въпрос?!

Включваш се в Голямото Пролетно Презареждане! Казваш ДА на здравето! Казваш ДА на себе си! Казваш ДА на промяната! ;)

А аз съм тук, за да ти помогна! А програмата е абсолютно БЕЗПЛАТНА!

Научи повече и се включи:

5 малки тайни, с които да бъдеш във форма тази пролет!

5 малки тайни, с които да бъдеш във форма тази пролет!

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *