5 малки тайни, с които да влезеш във форма през лятото! [Блог пост]

5 малки тайни, с които да влезеш във форма през лятото! [Блог пост]Здравей! :)

Лятото вече е при нас и ако не се чувстваш в добра форма, нямаш енергия и не си готов за плажа, аз ти предлагам 5 лесни стъпки, които да ти помогнат да постигнеш едно по-здраво и красиво тяло, заредено с енергия!


5 малки тайни, с които да влезеш във форма през лятото! [Блог пост] 1. Пий вода с лимон сутрин и повече вода през целия ден

Когато се събудиш сутрин, може да дадеш един добър старт на деня си, като изпиеш чаша хладка вода със сока на половин лимон. Водата с лимон има много хубаво въздействие върху тялото – подобрява храносмилането, изчиства тялото, стимулира имунната ти система, дава ти енергия и ти помага да намалиш теглото си. Лимоните са много богати на фибри, пектин и витамин С, който пък ще накара кожата ти да засияе ;)

Водата е много важна за нас, хубаво е да пием достатъчно, особено през лятото. Водата ни помага да изчистим отпадъчните продукти, които произвежда тялото ни, като стимулира потенето и уринирането. Освен да изчистим токсините тя ни помага и да намалим складираните мазнинки! ;)


5 малки тайни, с които да влезеш във форма през лятото! [Блог пост] 2. Направи кратка разходка или потичай сутринта

Ако отделиш 20-30 минутки сутрин за една бърза разходка или леко бягане в парка или където ти е удобно, ще се насладиш на много ползи!

Когато започваш деня с физическа активност, ти събуждаш тялото и стимулираш метаболизма. Така тялото ти ще работи активно през целия ден и ще е изпълнено с много енергия.

А като бонус ще имаш малко безценно време за себе си ;)


5 малки тайни, с които да влезеш във форма през лятото! [Блог пост] 3. Увеличи приема на плодове и зеленчуци и се храни редовно

Лятото е прекрасен сезон, защото има изобилие от пресни плодове и зеленчуци! Възползвай се от всичко, което е в сезона! ;)

Плодовете и зеленчуците са богати на фибри, витамини, минерали други ценни хранителни неща. Хапвайки ги често ще осигуриш на тялото си всичко, от което има нужда. Ще помогнеш на тялото ти да се изчисти и заработи много по-добре, а то със сигурност ще ти се отблагодари!


5 малки тайни, с които да влезеш във форма през лятото! [Блог пост] 4. Прави редовно упражнения и се разхождай

Може да са 15 минутки през деня, но ги отдели за себе си и направи някакво упражнение – изкачвай стълби, клякай, прави коремни преси, правете йога или просто излез навън и се разходи!

Телата ни обичат да се движат, те не са създадени да стоят на едно място. За това нека си направим услуга и се опитаме колкото се може по-често да ставаме, да се раздвижваме, да ходим, да тичаме ;)
5 малки тайни, с които да влезеш във форма през лятото! [Блог пост]Знаеш ли, че лимфната ни система е много важна за имунитета ни. Тя представлява една мрежа, по която минава лимфата, която е три пъти повече от кръвта. Лимфата пречиства организма ни отвътре, тя изнася отпадъците от обмяната на веществата извън тъканите и органите ни. Ако лимфната система се задръсти може да причини наднормено тегло, болки в кръста, синузит, артрит, отоци, алергии и липса на енергия.

За разлика от кръвоносната система, където сърцето изпомпва, тук няма какво да изпомпва лимфата. Ние трябва да се грижим за добрата циркулация и това става само чрез движение и дълбоко дишане. ;)


5 малки тайни, с които да влезеш във форма през лятото! [Блог пост] 5. Мисли позитивно, смей се и се радвай на живота!

Научи се да обичаш себе си и да създаваш позитивна енергия вътре в тялото си! Това става с положително мислене. Тялото ни е много чувствително и когато мислим лоши неща променяме цялата вътрешна среда и химия и ставаме много по-податливи на болести. За това е добре да си казваме хубави думи, да пазим тялото си чисто и вместо да се товарим с лошо мисли и да не се харесваме, просто да бъдем добри и да визуализираме нашето красиво и мечтано тяло ;)

Това ще ни направи много по-щастливи, много по-уверени, усмихнати и здрави! Реалността, която ни заобикаля е плод на нашите мисли, така че внимавай следващия път какво ще избереш ;)

5 малки тайни, с които да влезеш във форма през лятото! [Блог пост]

Повече за Бени от Здравей

Здравей! ;) Казвам се Бени и съм основател на сайта и проекта Здравей! Специално за теб създадох място, на което да намираш и научаваш всичко важно за теб и твоето здраве! Идеята ми е да ти предоставя лесно достъпна информация на различни теми свързани със здравето, било то психическо, физическо или духовно, да ти предложа различни безплатни детокс програми, много вкусни рецепти, общество от съмишленици и разбира се много цвят, свежест, усмивки и позитивно настроение! ;) Пожелавам ти едно приятно и незабравимо приключение със Здравей! Ние сме твоят най-добър приятел по пътя към Здравето! Успех и смело напред! Бени
2 коментара по “5 малки тайни, с които да влезеш във форма през лятото! [Блог пост]”
  1. Благодаря за ценните съвети.Имам нужда от вашата помощ при избор на сокоизтисквачка.Мога да си позволя до 300лв.Бавна или бързооборотна?Каква е вашта препорука?Блендера който ползвасвам е nutribulet.Хубав ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *